dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. 32 de unităţi de învăţământ îşi modifică scenariul de funcţionare: 8 trec la cursuri online! LISTA

CONSTANŢA. 32 de unităţi de învăţământ îşi modifică scenariul de funcţionare: 8 trec la cursuri online! LISTA
24 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Prefectura Constanţa a transmis vineri, că prefectul Silviu-Iulian Coşa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea mai multor hotărâri, una dintre acestea prevăzând modificarea scenariilor de funcţionare în 32 de unităţi de învăţământ din judeţ după cum urmează: opt din scenariul 2, în scenariul 3, șapte din scenariul 3, în scenariul 2, 15 din scenariul 1, în scenariul 2 și două din scenariul 2, în scenariul 1.

Mai precis, din scenariul 2, în scenariul 3 trec: Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanța (până pe 2 noiembrie, o grupă a anului II, un elev confirmat), Colegiul Comercial „Carol I” Constanța (până pe 5 noiembrie, 31 de clase, cu excepția unei clase a XII-a, care se afla deja în scenariul 3, al treilea elev confirmat), Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța (până pe 8 noiembrie, trei elevi și un cadru didactic confirmați), Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (până pe 6 noiembrie, un cadru didactic și un cadru auxiliar confirmați), Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” Constanța (până pe 30 octombrie, infrastructura nu permite scenariul 2), Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța (până pe 6 noiembrie, pentru o clasă a III-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu” Constanța (până pe 5 noiembrie, pentru o clasă I, un cadru didactic confirmat), Școala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu” Ovidiu (până pe 5 noiembrie, un cadru didactic și doi elevi confirmați).

Din scenariul 3, în scenariul 2, trec următoarele unități de învățământ, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța, Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol (o clasă a V-a, o clasă a VI-a și două clase a VII-a se aflau în scenariul 3, restul claselor se aflau în scenariul 1), Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

Ca urmare a modificării ratei de incidență cumulată, care acum se situează între 1/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori, au trecut din scenariul 1, în scenariul 2, următoarele: Grădinița cu Program Normal nr. 1 „Pinocchio” Techirghiol, Grădinița cu Program Normal nr. 2 Techirghiol, Grădinița cu Program Prelungit Techirghiol, Grădinița cu Program Normal Ciocârlia de Sus, Grădinița cu Program Normal Darabani, Școala Gimnazială nr. 1 Darabani, Grădinița cu Program Normal Negru Vodă, Grădinița cu Program Normal Vâlcele, Școala Primară nr. 2 Vâlcele, Școala Gimnazială „Cristea Caraman” Cogealac, Grădinița cu Program Normal Cogealac, Grădinița cu Program Normal Râmnicu de Jos, Școala Gimnazială nr. 1 Râmnicu de Jos, Grădinița cu Program Normal Tariverde, Școala Gimnazială nr. 2 Tariverde.

Două unități de învățământ vor trece din scenariul 2, în scenariul 1. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Vulturu și Grădinița cu Program Normal Vulturu.

Tot în ultima ședință a CJSU a fost votată, în sistem electronic, o hotărâre care face referire la două comune din județ, Ciocârlia și Cogealac. Astfel, în urma constatării încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 1.5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăriile Ciocârlia și Cogealac să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, conform hotărârii nr. 41 a CJSU Constanța, Art.4.1 și Art.4.3. Măsurile prevăzute în anexele hotărârii (purtarea măștii de protecție în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30% din capacitate șamd.) sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate.

Sursă foto: pixabay.com - Alexandra_Koch

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233