dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Peste 4.300 de elevi au participat la prima probă a simulării județene a examenului de bacalaureat

CONSTANȚA. Peste 4.300 de elevi au participat la prima probă a simulării județene a examenului de bacalaureat
13 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Miercuri, 13 decembrie, s-a desfășurat prima probă (Ea) Limba și literatura română) a simulării județene a examenului național de bacalaureat.

La această etapă au participat 4.336 de elevi, astfel:

  • 916 umanist;
  • 3.420 real.

Nu au fost înregistrate situații speciale.

Totodată, în perioada 13-15.12.2023, va fi rândul liceenilor din ultimul an de studiu să susțină simularea județeană a examenului de Bacalaureat, ce va fi organizată în 59 de unități de învățământ.

Conform precizărilor legislative și metodologice în vigoare, rezultatele obținute de elevi la simulările județene vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța derulează pentru al doilea an școlar câte 3 simulări județene pentru fiecare dintre cele două examene naționale – Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a și Bacalaureat pentru clasele a XII-a și a XIII-a. Experiența anului anterior ne-a demonstrat că aceste activități reprezintă un reper al creșterii performanței la nivelul județului, o oportunitate reală de familiarizare a elevilor cu rigorile examenelor naționale, precum și cu structura subiectelor. De asemenea, importantă este conștientizarea modalităților corecte de abordare a itemilor și a raportării la baremele de corectare. Prezența la aceste simulări confirmă faptul că elevii și părinții au înțeles importanța acestei etape în pregătirea responsabilă pentru examene”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.


Sursă foto: Știri Botoșani 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233