dobroge.tv

Live

Tezele online, contestate de elevi și profesori

03 noiembrie 2020
Publicitate

Evaluarea semestrială, desfășurată online. Este o propunere cu care un secretar de stat de la Ministerul Educației vine, în contextul închiderii școlilor din contextul pandemiei. Elevii și profesorii cred însă că această metodă nu este una eficientă, deoarece multe școli nu au dotările tehnice necesare, iar posibilitatea de fraudă este foarte mare.

Pandemia a schimbat drastic sistemul de învățământ. Orele s-au mutat online, iar autoritățile caută soluții ca evaluările semestriale să se desfăşoare în condiții cât mai apropiate de normal. Ministerul Educaţiei a propus organizarea de webinare pentru profesori, în care să înveţe cum ar putea să evalueze în mediul online.

Cei mai revoltați de această situație sunt elevii. Încă există multe școli care nu au dotările necesare care să permită elevilor o evaluare semestrială de la distanță. Nici profesorii nu sunt de acord cu tezele susținute online. Ei speră ca ministerul să găsească o soluție prin care evaluarea să fie făcută cât mai corect și care să le fie accesibilă tuturor copiilor.

Deocamdată, însă, oficialii din educaţie nu au o soluție concretă pentru testarea elevilor în sistem online. Ministrul Monica Anisie, a anunţat că autoritățile se gândesc în această perioadă cum să rezolve problema susținerii tezei.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a declarat că una dintre variantele luate în calcul este înlocuirea tezei cu o evaluare, care să nu aibă aceeaşi pondere ca teza, ci aceasta să fie notată ”normal”.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233