dobroge.tv

Live

ŞCOALA ONLINE. Părinţii trebuie să semneze o declaraţie prin care "se obligă" să nu înregistreze orele online

ŞCOALA ONLINE. Părinţii trebuie să semneze o declaraţie prin care
05 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Părinţii trebuie să semneze, zilele acestea, o declarație prin care „se obligă” să nu înregistreze prin niciun procedeu activitățile didactice desfășurate online de copiii lor și totodată să ia toate măsurile pentru a preveni înregistrarea acestor activități diadactice de către copii sau oricine altcineva. 

Subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, a explicat miercuri seara la Digi24 că interdicția de a înregistra cursurile a venit în urma unor consultări pe care oficialii ministerului le-au avut cu Autoritatea pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, iar sugestia de introducere a acestei interdicții de înregistrare a activității online a venit de la APDCP, pentru a fi în concordanță cu normele Uniunii Europene în ceea ce privește protecția identității și protecția demnității persoanei.

„Această declarație noi o propunem ca o dovadă de încredere pe care și- o acordă părinții cadrelor didactrice și invers. Personal, nu văd care ar fi problema să ne luăm un angajament, atât timp cât aceste lucruri sunt reglementate de lege, atâta timp cât cumva respectăm legea, nu facem altceva decât să respectăm legislația... Vreau să înțelegeți că părerea personală aici nu contează, în măsura în care legislația reglementează explicit acest lucru: lecția nu poate fi înregistrată decât cu acordul atât al cadrului didactic, cât și al elevilor. Dincolo de identitatea cadrului didactic sau dincolo de reticența cadrului didactic de a-i fi înregistrată lecția, există posibilitatea ca pe înregistrări să apară inclusiv minori, care intră sub incidența aceluiași tip de legislație”, a menționat Jean Badea.

„Dacă un părinte refuză să semneze declarația, nu se întâmplă nimic, aceste declarații sunt cu titlul de recomandare, logica lor a fost aceea de a acorda o încredere suplimentară celor două categorii implicate în acest proces și la care trebuie să contribuie în egală măsură părinții și cadrele didactice. Vor exista consecințe doar în situația în care se înregistrează lecția și aceste înregistrări devin publice și unul dintre cei vizați reclamă acest aspect”, a explicat oficialul din Ministerul Educației. Însă, conform reglementărilor, un copil nu are voie să înregistreze, a adăugat Jean Badea.

El a subliniat că nu Ministerul Educației a legiferat în acest sens și atât timp cât legislația europeană interzice acest lucru, Ministerul Educației nu poate reglementa altfel decât reglementează legislația europeană. 

„În măsura în care există posibilitatea legislativă ca să reglementăm acest lucru, vă asigur că o vom face, avem toată deschiderea”, a mai spus Jean Badea la Digi24, declarându-se dispus la „consultări” atunci când realizatorul Digi24 a spus că va veni în zilele următoare cu exemple despre cum se procedează în alte țări UE.

Sursă foto: Edupedu.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233