dobroge.tv

Live

Ministrul Educației: Elevii nu vor mai susţine tezele în acest an şcolar - cu ce vor fi înlocuite acestea

Ministrul Educației: Elevii nu vor mai susţine tezele în acest an şcolar - cu ce vor fi înlocuite acestea
07 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei a anunțat în această dimineață că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021, acestea fiind înlocuite cu evaluarea sumativă.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a declarat Monica Anisie, la Știrile Pro TV.

Olimpiadele şi concursurile au fost suspendate, ordinul de ministru în acest sens fiind deja emis.

Ministrul Educaţiei a menţionat că elevii din clasele a opta şi a douăsprezecea vor putea participa la pregătiri începând cu semestrul al doilea, iar până atunci pot face „teste de antrenament” pe care le găsesc pe site-ul Ministerului Educaţiei.

„Începând cu semestrul al doilea vom avea măsuri concrete şi anume teste de antrenament aşa cum am făcut şi în anul trecut şcolar, acestea sunt puse şi acum la dispoziţia elevilor, le pot găsi pe site-ul Ministerului Educaţiei le pot găsi încă de pe acum, dar în semestrul al doilea săptămânal vom pune teste de antrenament, vom continua lecţiile de la programul Teleşcoală şi pregătirea acestora faţă în faţă”,a adăugat Monica Anisie.

"Mai puţin de 1% dintre elevi, cadre didactice sau personal didactic auxiliar s-au infectat în spaţiul şcolii"

Monica Anisie a mai afirmat că mai puţin de 1% dintre elevi, cadre didactice sau personal didactic auxiliar s-au infectat în spaţiul şcolii, însă explică faptul că măsura de suspendare a cursurilor faţă în faţă a fost luată pentru că există riscul de infectare în alte locuri, iar sistemul sanitar nu trebuie supraîncărcat. 

”Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim şi la sănătatea şi siguranţa copiilor, trebuie să ne gândim şi la sănătatea şi siguranţa părinţilor. Studiile care sunt realizate de către epidemiologi arată că sunt foarte buni transmiţători copiii. La momentul acesta, rata este foarte mică şi am mai spus lucrul acesta, că nu în spaţiul şcolii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afara spaţiului şcolii. Am văzut încă din primele zile de la începutul anului şcolar părinţi care se aflau la porţile şcolilor fără să poarte mască, părinţi care îşi aşteptau copiii sau care veneau să-şi aducă la şcoală copiii. Traficul din marile oraşe, trebuie să îl luăm şi pe acesta în calcul”, a declarat Monica Anisie, la Pro Tv.

Întrebată care este rata de infectare în şcoli, ministrul a explicat că mai puţin de 1% dintre elevi, profesori sau personalul auxiliar care lucrează în unităţile de învăţământ au fost infectaţi în spaţiul şcolii, dar a subliniat că trebuie luat în calcul faptul că aceştia se pot infecta şi în alte locuri.

”La momentul acesta, sub 1%, din raportările pe care le-am primit noi la Ministerul Educaţiei, rata de infectare pentru elevi şi pentru cadrele didactice, eu mă raportez aici, date primite de la Direcţia de Sănătate Publică. (...) Este important pentru noi toţi ca aceşti copii să rămână sănătoşi, pentru a putea să-şi continue educaţia. Noi trebuie să ne uităm şi la ce se întâmplă în România în ultimele săptămâni. Au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul celor care s-au îmbolnăvit este din ce în ce mai mare. Uitaţi-vă la spitalele, la sistemul medical din România şi trebuie să fim solidari şi cu medicii, pentru că în aceste momente ei trec printr-o perioadă foarte grea. Luăm astfel de măsuri şi anume suspendăm cursurile faţă în faţă în unităţile de învăţământ complementar cu posibilitatea ca activităţile desfăşurate de părinţi să se desfăşoare în regim de telemuncă. Prin urmare, părinţii muncesc de acasă, copiii îşi continuă educaţia de acasă”, a adăugat ministrul Educaţiei Naţionale

În ceea ce priveşte dotările de care dispun cadrele didactice şi elevii pentru a putea să facă online orele de curs, Anisie a arătat că Ministerul Educaţiei a distribuit 64.270 de tablete prin programul „Şcoala de acasă”, iar până la finele săptămânii viitoare alte mii tablete urmează a fi livrate către elevi.

Anisie a menţionat că părinţii, elevii şi profesorii pot găsi pe site-ul educatiacontinua.ro materiale şi repere metodologice, dar şi metode de adaptare la predarea online pentru fiecare disciplină şi pentru fiecare clasă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233