Live

CARANTINĂ CONSTANŢA

Mobilizare de forţe în drumul spre Peștera Sfântului Andrei: ÎPS Teodosie, oprit de polițiști, la filtru

Mobilizare de forţe în drumul spre Peștera Sfântului Andrei: ÎPS Teodosie, oprit de polițiști, la filtru

Este o adevărată mobilizare de forţe pe drumul care duce spre Peștera Sfântului Andrei. Poliţiştii au oprit în această dimineaţă şi autoturismul în care se afla arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, în drum spre slujba ce urma să o oficieze la Mănăstirea de la Ion Corvin.

Mașina a fost oprită la intersecția DN 3 cu drumul care duce către mănăstire, iar arhiepiscopul și șoferul său au fost verificați. Cei doi au fost lăsaţi ulterior să plece spre mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța, acolo unde duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului săvârșește Sfânta Liturghie.

”Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.

Primul oficial care declină invitaţia lui ÎPS Teodosie de a participa la marea sărbătoare a Sfântului Andrei

Arhiepiscopia Tomisului și ÎPS Teodosie a invitat sâmbătă autoritățile statului, de la președinte, premier, până la autorități locale, să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei. Anterior, Teodosie i-a scris premierului Orban că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”.

Prefectul Constanţei a anunţat public că refuză invitaţia ÎnaltPreasfinţitului Teodosie de a participa la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, marcată la 30 noiembrie, la Peştera de la Ion Corvin.

„Înainte de toate, suntem conştienţi de importanţa sărbătorii dedicate Sfântului Apostol Andrei, data de 30 noiembrie fiind, în fiecare an, una plină de însemnătate pentru orice creştin-ortodox român. Autorităţile au, ca principală misiune, grija faţă de fiecare cetăţean, indiferent de locul de origine, domiciliu sau confesiune“,a transmis Prefectura Constanţa în seara de sâmbătă, 28 noiembrie.

„În zilele următoare, punem mare accent pe ordinea publică şi pe integritatea personală a fiecărui participant la pelerinaj. Vom avea grijă de siguranţa sanitară a fiecăruia, prin organizarea de fluxuri şi circuite prin care să se respecte toate normele de protecţie sanitară. În acest sens, ieri, efectivele de jandarmi şi poliţişti, alături de inspectori din cadrul DSP Constanţa, au fost la Mănăstirea Peştera Sf. Andrei pentru stabilirea acestor circuite. Jandarmii din Gruparea Mobilă „Tomis” sunt pregătiţi pentru a dialoga cu oamenii şi vor gestiona cu profesionalism orice situaţie, în vederea prevenirii unor eventuale incidente sau provocări.

Foarte important de menţionat este faptul că vom avea grijă şi în privinţa respectării prevederilor legale actuale. Aşadar, facem apel la înţelegerea credincioşilor care nu sunt din Ion Corvin şi care nu vor putea participa la pelerinaj. Referitor la invitaţia transmisă de Arhiepiscopia Tomisului, prefectul Silviu-Iulian Coşa nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peştera Sfântului Andrei, întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin. În acelaşi timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să ţină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranţa sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar şi a celor apropiaţi lor“, se precizează în anunţul Prefecturii Constanţa.

Sursă foto: Romaniatv.net

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

CONSTANŢA. Controale ale jandarmilor în piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun: 170 de persoane, amendate

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în...

CONSTANŢA. Incendiu la un supermarket din Poarta 6. A fost afectat şi un autoturism parcat în apropiere

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină la un incendiu ce a izbucnit azi...

Acţiune de amploare în oraşul Constanţa. Mai multe localuri au fost amendate pentru că au servit clienţii în interior

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune de amploare în municipiul Constanţa pentru verificarea modului de respectare...

CONSTANȚA. Cursuri de limba chineză, oferite elevilor și studenților

Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Clasa Confucius, a încheiat ieri, 21 ianuarie 2021, un acord de...

Imagini de la accidentul teribil produs în județul Iași: trei persoane au decedat, iar două au fost rănite. GALERIE FOTO/VIDEO

Accident grav petrecut joi, 21 ianuarie, în localitatea Scânteia din județul Iași. Trei persoane și-au pierdut...

130 de militari spanioli cu șase avioane Eurofighter Typhoon vor ajunge la baza Mihail Kogălniceanu

Avioane Eurofighter Typhoon spaniole vor executa, în lunile februarie şi martie, misiuni de Poliţie Aeriană...

Imagini de la accidentul rutier ce a avut loc la ieșirea din orașul Ovidiu: cinci persoane au fost transportate la spital

Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță au fost solicitate să intervină joi, 21 ianuarie, la un...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233