dobroge.tv

Live

ÎPS Teodosie s-a împiedicat și a căzut pe scările Catedralei Arhiepiscopale, în timp ce sfințea apa. VIDEO

05 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a oficiat marți, 5 ianuarie, slujba de Sfințire Mare a apei, la Constanța, în fața Catedralei Arhiepiscopale.

În timp ce oficia slujba, arhiepiscopul s-a împiedicat și a căzut pe scările Catedralei. Acesta a fost ajutat de credincioși să se ridice

Ulterior, ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinţi apa ce va fi îmbuteliată în 110.000 de sticle.

Agheasma Mare se păstrează nestricată vreme îndelungată, rămânând tot aşa de proaspătă, de curată şi de bună la gust, ca şi atunci când a fost scoasă din izvor, fapt pe care îl remarcă, din vechime, Sfinţii Părinţi şi scriitorii bisericeşti”, spun oamenii Bisericii, citați de Adevărul.

După slujba de sfinţire a Agheasmei Mari, la orele 14:00, Arhiepiscopul Tomisului va poposi la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Hârșova, unde va oficia, de asemenea, o slujbă de sfinţire a apei, scrie observator news.

Miercuri, 6 ianuarie, de Botezul Domnului, la ora 08:30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. La ora 11:00, va avea loc tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei.

La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233