dobroge.tv

Live

Primăria Constanța: Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, modernizate cu fonduri europene

Primăria Constanța: Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, modernizate cu fonduri europene
19 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primăria Municipiului Constanța a anunțat marți, 19 ianuarie, că în această primăvară vor începe lucrările prevăzute în proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile pe sectorul delimitat de Gara CFR și intersecția cu DN39E. Într-un proiect a cărui valoare se ridică la 70 de milioane de lei, finanțat din fonduri europene

„Achizițiile de execuție a lucrărilor și a serviciilor de supervizare a șantierului sunt în derulare. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Municipalitatea va lua toate măsurile ca disconfortul creat de lucrări să fie cât mai redus.

Potrivit proiectului, peste patru km de tramă stradală vor fi reconfigurați. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta.

Vor fi executate o serie de lucrări care vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor. Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de aproximativ 26.200 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.050 m.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații.

Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

Prin introducerea benzilor unice de transport public, se vor elimina locurile de parcare situate la marginea părții carosabile. De asemenea, se vor monta stâlpi pentru protecția pietonilor, pentru creșterea confortului și siguranței pentru deplasările pietonale.

Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”, Cod SMIS 129227 este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4: “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“.

Valoare totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei”, transmite Primăria Constanța.


Sursă foto: Primăria Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233