dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Cursuri de limba chineză, oferite elevilor și studenților

CONSTANȚA. Cursuri de limba chineză, oferite elevilor și studenților
22 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Universitatea „Ovidius” din Constanța, prin Clasa Confucius, a încheiat ieri, 21 ianuarie 2021, un acord de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, având drept obiectiv principal identificarea și realizarea unor acțiuni comune, cu specific educațional, menite să promoveze limba, cultura și civilizația chineză în rândul elevilor, studenților și publicului larg.

Universitatea « Ovidius » din Constanța își reafirmă constant poziția de universitate internațională, deschisă, multiculturală, una dintre direcțiile importante în acest sens fiind realizată prin intermediul Clasei Confucius, care pregătește o serie de programe extrem de interesante și utile, atât pentru studenții noștri, cât și pentru elevii constănțeni”, precizează prof.univ.dr. Liliana Ana Tuță, Prorector - Relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Cursurile de limbă chineză organizate în cadrul Clasei Confucius se adresează elevilor de școală generală și liceu, dornici să cunoască o limbă străină interesantă, în perspectiva deschiderii unui orizont profesional mai larg. De asemenea, se adresează studenților care doresc să dobândească noi abilități lingvistice sau care vor să obțină burse de studiu, în contextul semnării unui acord bilateral de recunoaștere a diplomelor, dar și publicului larg, indiferent de vârstă, care dorește să se familiarizeze cu limba, cultura și civilizația chineză.

Înscrierile pentru cursuri au loc în perioada 22 ianuarie – 18 februarie 2021, urmând ca acestea să se desfășoare semestrial, conform structurii anului universitar.

Cursurile vor fi susținute de către profesori chinezi cu o pregătire corespunzătoare celor mai ridicate standarde. Învățarea se face prin intermediul limbii engleze, fapt ce constituie un avantaj important pentru participanți, deoarece, astfel, aceștia dezvoltă competențe bilingve, cu ajutorul cărora perfecționează cunoașterea unei limbi străine, în timp ce o învață pe cea de-a doua.

În plus față de aceste cursuri, Clasa Confucius va oferi în perioada următoare o serie de evenimente și programe de mobilități, întrucât ne aflăm în proces de dezvoltare a unui schimb de studenți prin programul Erasmus. Oportunitatea care se deschide elevilor de școală generală și liceu este aceea de a învăța în China, dacă sunt deciși să învețe această limbă străină. Perspectivele pe care le oferă cunoașterea limbii chineze sunt foarte mari, atât la nivelul structurilor administrative ale Uniunii Europene, cât și ale celor din România”, precizează prof.univ.dr. Angelo Mitchievici, directorul Clasei Confucius.

Potrivit prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, în Constanța există deja elevi interesați să studieze limba chineză, iar acest acord de colaborare vine în sprijinul lor, oferindu-le avantaje deosebite prin deschiderea unei noi perspective de comunicare cu o cultură puternică, mai puțin cunoscută în regiunea noastră, dar foarte ofertantă.


Sursă foto: Universitatea „Ovidius” din Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233