Live

Apariție surprinzătoare pe lacul Siutghiol: bancuri întregi de pești au ieșit la suprafața apei

Fenomen ciudat la malul mării. Pe lacul Siutghiol, în dreptul localității Ovidiu, bancuri întregi de pești au ieșit la suprafața apei. Specialiștii spun că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește calitatea apei, ci mai degrabă avem de a face cu un fenomen natural, obișnuit în timpul iernilor mai blânde, atunci când apa de la mal se încălzește mai repede.
Publicat pe 25 februarie 2021

Apariția peștilor la mal în număr foarte mare a pus autoritățile pe jar. O echipă de la Garda de Mediu împreună cu specialiști de la Apele Romane au prelevat probe de apă, iar acum sunt așteptate rezultatele. Nu există mortalitate în rândul peștilor, ceea ce înseamnă că apa nu pare să fie poluată.

Presupunem că este un fenomen natural, având în vedere schimbările de temperatură s-au concentrat spre o zonă mai caldă”, a declarant Steluța Popescu, comisar șef Garda de Mediu Constanța.

Biologii sunt de părere că schimbările bruște de temperatură din ultimele săptămâni au afectat mediul de viață acvatic. Și au și o explicație pentru fenomenul de pe lacul Siutghiol.

Peștii ca și insectele, reptilele, au o temperatură dependentă de cea a mediului. Și în consecință, merg la mal sau vin la mal primăvara la sfârșitul unei ierni mai blânde unde găsesc apă mai caldă. Și hrană. Unde găsesc și locuri de reproducere. Deocamdată, așa se trezește lacul: de la mal”, a declarant Adrian Bîlbă, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Apariția bancurilor de pești la mal atrage însă după sine și prezența pescarilor în număr foarte mare. Din această cauză reprezentanții Gărzii de Mediu au luat legătura cu Agenția de Pescuit ca să verifice dacă prezența pescarilor se face în conformitate cu legea.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Controale ale jandarmilor constănţeni: au fost date 205 sancţiuni. Oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în...

Un bărbat de 67 de ani a fost arestat, după ce şi-a ucis soţia, lovind-o repetat cu un lemn, pentru că refuza să întreţină cu el relaţii intime

Caz șocant în județul Bihor. Un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după...

O femeie a fost spulberată chiar pe trecerea de pietoni: „Mama mea este în spital. Este foarte grav. Frații mei au rămas singuri”

Imaginile surprinse de o cameră video de supraveghere stradală, o arată pe femeie cum traversează şoseaua, chiar...

Anchetă la Tulcea, după ce un autoturism a fost incendiat și alte două au fost avariate: polițiștii cred că focul a fost pus intenționat

Poliţiştii din Tucea au deschis o anchtă după ce au fost sesizaţi de către pompieri despre incendierea...

Momentul în care un bărbat moare în timpul intervenției polițiștilor, filmat de un martor: a fost imobilizat cu piciorul pe gât. VIDEO

Caz șocant la Pitești. Un bărbat a murit în timpul intervenției polițiștilor, la o terasă din zona autogării....

Container cu peste 240.000 de pachete cu ţigări nedeclarate, descoperit în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Combaterea...

Trei persoane au ajuns la spital în urma unui accident ce a avut loc între Constanța și Tulcea

Un accident rutier grav s-a produs, sâmbătă la amiază, pe drumul național care leagă orașele Constanța și...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233