dobroge.tv

Live

Apariție surprinzătoare pe lacul Siutghiol: bancuri întregi de pești au ieșit la suprafața apei

25 februarie 2021
Publicitate

Fenomen ciudat la malul mării. Pe lacul Siutghiol, în dreptul localității Ovidiu, bancuri întregi de pești au ieșit la suprafața apei. Specialiștii spun că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește calitatea apei, ci mai degrabă avem de a face cu un fenomen natural, obișnuit în timpul iernilor mai blânde, atunci când apa de la mal se încălzește mai repede.

Apariția peștilor la mal în număr foarte mare a pus autoritățile pe jar. O echipă de la Garda de Mediu împreună cu specialiști de la Apele Romane au prelevat probe de apă, iar acum sunt așteptate rezultatele. Nu există mortalitate în rândul peștilor, ceea ce înseamnă că apa nu pare să fie poluată.

Presupunem că este un fenomen natural, având în vedere schimbările de temperatură s-au concentrat spre o zonă mai caldă”, a declarant Steluța Popescu, comisar șef Garda de Mediu Constanța.

Biologii sunt de părere că schimbările bruște de temperatură din ultimele săptămâni au afectat mediul de viață acvatic. Și au și o explicație pentru fenomenul de pe lacul Siutghiol.

Peștii ca și insectele, reptilele, au o temperatură dependentă de cea a mediului. Și în consecință, merg la mal sau vin la mal primăvara la sfârșitul unei ierni mai blânde unde găsesc apă mai caldă. Și hrană. Unde găsesc și locuri de reproducere. Deocamdată, așa se trezește lacul: de la mal”, a declarant Adrian Bîlbă, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Apariția bancurilor de pești la mal atrage însă după sine și prezența pescarilor în număr foarte mare. Din această cauză reprezentanții Gărzii de Mediu au luat legătura cu Agenția de Pescuit ca să verifice dacă prezența pescarilor se face în conformitate cu legea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233