dobroge.tv

Live

Incidente la a doua Înviere

27 mai 2020
Redactia DTV
Publicitate

A doua Înviere la Constanța a adunat azi noapte câteva sute de localnici la Catedrala Tomitană. Oamenii sosiți cu lumânări în mâini au stat la toată Liturghia și au cântat în cor alături de preoți "Hristos a Înviat". Nu au lipsit nici incidentele: un bărbat furios pe Arhiepiscopul Teodosie i-a strigat de pe margini cuvinte injurioase și a fost ridicat de polițiști din mulțime.

Ruinele cetății Tomis au fost împânzite de localnicii veniți ca să asiste la Slujba Învierii oficiate de arhiepiscopul Tomisului. În timpul celor mai importante momente, un bărbat din mulțime a început să-și strige nemulțumirea către soborul de preoți. Constănțeanul nemulțumit a dat ocol mulțimii, supărat că Arhiepiscopia Tomisului oficiază a doua slujbă de-Nviere. 

Bărbatul a fost înconjurat de forțele de ordine pe o străduță laterala. A fost legitimat și condus la o mașină de politie. Slujba de-aseară a fost ocazionată de încheierea sărbătorii Învierii Domnului. Este o slujbă prevăzută în calendarul bisericesc, la care arhiepiscopul Teodosie a adăugat și chemarea către credincioși, să ia Lumina sfânta a Învierii, păstrată în altarul Catedralei, de la Paste.

Patriarhia Română nu a fost de acord cu slujba săvârșită de arhiepiscopul Teodosie, însă în virtutea autonomiei eparhiale ce caracterizează Biserica Ortodoxă Română, nici nu i-a putut interzice această inițiativă.

Slujba de Înviere a fost vegheată de polițiști și de jandarmi.

Liturghia s-a terminat la ora 3 dimineața, odată cu împărtășirea enoriașilor care au rămas până la sfârșit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233