dobroge.tv

Live

Ploile au făcut ravagii în țară: o persoană și-a pierdut viața, una este dată dispărută și sute de case au fost afectate de inundații

Ploile au făcut ravagii în țară: o persoană și-a pierdut viața, una este dată dispărută și sute de case au fost afectate de inundații
19 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Autorităţile au intervenit, în ultimele 24 de ore, în aproape 50 de localităţi din 18 judeţe şi în Capitală, afectate de ploi şi furtuni, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU, scrie news.ro.

Potrivit IGSU, în cursul zilei de vineri, 18 iunie, şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 de localităţi din 18 judeţe (Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Hunedoara, Harghita, Neamţ, Sibiu, Teleorman şi Vrancea) şi în municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curţi, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 de străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 15 copaci căzuţi pe carosabil/autoturisme, fiind afectate șapte autoturisme.

Din nefericire, în cursul zilei de vineri, 18 iunie, două persoane au fost luate de apă (o persoană în localitatea Mănăstirea Caşin, jud. Bacău - bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt şi o persoană luată de apă în localitatea Almaş din jud. Neamţ - a fost găsită de echipajele de intervenţie în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul)”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, sursa citată.

În localitatea Nereju din judeţul Vrancea, 12 muncitori care făceau lucrări au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopţii nu s-a putut interveni, iar acolo au rămas în supraveghere voluntari şi cadre ISU. Operaţiunele de extragere a persoanelor au fost reluate sâmbătă dimineaţă, la ora 05.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale.

De asemenea, în localitatea Mănăstirea Caşin din judeţul Bacău, şapte persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele șase case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Caşin.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe trei drumuri naţionale (DN 11 - Bacău, DN 11 - Covasna şi DN 7 - Dâmboviţa) şi un drum judeţean (DJ 105G - Sibiu).

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în șapte localităţi din trei judeţe (Botoşani, Harghita şi Neamţ), însumând un număr de 5.019 consumatori finali nealimentaţi, avarii care s-au remediat.

Vineri, pentru avertizarea populaţiei din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise șase mesaje prin sistemul RO-ALERT în judeţele Alba (1), Bacău (1), Cluj (1), Vrancea (2) şi în municipiul Bucureşti (1).

IGSU recomandă populaţiei să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere pentru ca apele pluviale să poată fi evacuate, iar în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, atunci când este vânt puternic, oamenii sunt sfătuiţi să rămână în spații închise care să asigure protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233