dobroge.tv

Live

CAZ CUTREMURĂTOR LA CERNAVODĂ

Alina și-ar fi ucis fetița și a învelit-o într-un celofan: „Nu ştiu cum statul a putut să-i încredinţeze copilul”. Ce spune Protecția Copilului

29 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

La doar câteva zile după tragedia care a șocat Constanța, când profesoara Mădălina Ivănescu, împreună cu fiul acesteia au fost găsiți morți în apartamentul lor, un alt caz a cutremurat constănțenii. O mamă din localitatea Cernavodă și-a omorât fiica de nici doi ani și a învelit-o în scutece și celofan. Vecinii femeii de 29 de ani, dau vina pe judecători, spunând că nu ar fi trebuit să-i încredințeze custodia fetiței, aeasta fiind cunoscută cu afecțiuni psihice.

Macabra descoperire a fost făcută astăzi, după un apel la 112, care anunța faptul că Dan Alina, domiciliată în Cernavodă, nu mai răspunde la telefon. Cea care a apelat autoritățile era îngrijorată pentru faptul că aceasta suferă de afecțiuni psihice, și are un copil de un an și 10 luni, care ar putea fi în pericol.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat-o pe mama copilului, de 29 de ani, care a încercat să fugă în momentul în care a fost întrebată despre locaţia în care s-ar afla minora. Femeia a fost imobilizată, fiind condusă la sediul Poliţiei oraşului Cernavodă, pentru audieri”, a transmis IPJ Constanţa.

Sursa citată menţionează că în interiorul locuinţei, poliţiştii au găsit trupul neînsufleţit al copilului. Acesta va fi transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei decesului.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care copilul şi-a pierdut viaţa.

Nu trebuia să încredinţeze un copil unei persoane cu probleme”

Din auzite şi din ce spunea dânsa avea probleme psihice, legile sunt prea permisibile. Nu ştiu cum statul a putut să-i încredinţeze copilul. Dânsa când a rămas însărcinată, trebuia să i se ia copilul de către stat, să fie crescut pentru că nu era capabilă să crească acest copil.

Da, se auzeau sunete, copilul plângea mai des. Noi avem birou pe partea cealaltă, când trecea pe stradă cu copilul şi copilul plângea, ea certa copilul. Au mai fost nişte incidente în care se auzeau foarte des scandaluri în bloc, cu ea. nu ştiu cu cine. Era scandal când era cu concubinul. Când a plecat el a aruncat cu farfurii în taxi, ca să nu plece”, spune una dintre vecinele femeii, potrivit Observator News.

O alta spune că legea este mult prea permisivă şi că astfel de drame au loc din păcate. „Nu ştiam, doar aşa că trecea zilnic cu copilaşul în braţe, este strigător la cer. Legile nu sunt atât de dure pe cât ar trebui. Nu trebuia să încredinţeze un copil unei persoane cu probleme”, spune o altă persoană din bloc, potrivit sursei citate.

Cum se apără Protecția Copilului

Cazul minorei găsite decedate în orașul Cernavodă a intrat în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în data de 15.01.2020 când Telefonul Cazurilor de Urgență 983 a fost apelat de bunica paternă a minorei în cauză. Aceasta ne sesiza cu privire la următoarele aspecte: părinții nepoatei sale au locuit la domiciliul ei din Galați împreună cu minora iar, la momentul respectiv, nepoata dumneaei se află în grija exclusivă a mamei. Aceasta își manifesta îngrijorarea referitor la capacitatea mamei de a se ocupa de îngrijirea fiicei sale în contextul în care aceasta era cunoscută cu probleme medicale de natură psihică.

Specialiștii Serviciului Intervenție în Situații de Abuz, Neglijare și Violență în Familie au purtat discuții telefonice cu bunica maternă a minorei, domiciliată în orașul Cernavodă, care a declarat că familia ei își asumă responsabilitatea creșterii și îngrijirii minorei. De asemenea, DGASPC Constanța a solicitat specialiștilor Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cernavodă efectuarea de verificări, întocmirea unui Plan de Servicii și monitorizare a evoluției minorei în familie.

În data de 03.03.2020, specialiștii Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cernavodă ne-au comunicat faptul că minorei i se asigură un mediu securizant și protectiv de către mamă și bunica maternă.

În luna martie a anului 2020, Judecătoria Medgidia a stabilit, provizoriu, domiciliul minorei la domiciliul mamei, deși tatăl minorei solicitase acest lucru.

Ulterior, în data de 08.04.2021 instanța de judecată a stabilit domiciliul minorei la mamă, exercitarea autorității părintești în comun de către ambii părinți și obligarea tatălui la plata unei pensii de întreținere a minorei.

Pe parcursul instrumentării cazului minorei, specialiștii Serviciului Intervenție în Situații de Abuz, Neglijare și Violență în Familie din cadrul DGASPC Constanța au efectuat două vizite la domiciliul mamei. Minora prezenta, la momentul celor două vizite efectuate, un aspect general îngrijit iar mama acesteia a declarat că se ocupă în mod corespunzător de creșterea și îngrijirea fiicei sale fiind sprijinită de către mama sa, respectiv bunica maternă a minorei în cauză. Totodată, în declarația olografă, redactată în prezența specialiștilor instituției noastre cu ocazia uneia dintre cele două vizite la domiciliul minorei, mama a precizat că o să mențină legătura cu medicul de familie și o să își administreze tratamentul corespunzător.

Prin adresa înregistrată la DGASPC Constanța sub nr. D52067/23.06.2021, primită din partea Direcției de Asistență Socială Cernavodă, suntem informați cu privire la faptul că până în data de 24.05.2021 minora a fost monitorizată săptămânal de către reprezentanții instituției. Ulterior, în data de 27.05.2021 reprezentanții Direcției de Asistență Socială Cernavodă au revenit la domiciliul mamei dar aceasta nu a mai răspuns la ușă. Totodată, din cuprinsul adresei menționate anterior, reise faptul că specialiștii DAS Cernavodă s-au deplasat și în data de 09.06.2021 la domiciliul mamei însă aceasta din nou nu a răspuns la ușă și nici apelurilor telefonice inițiate.

Ulterior primirii adresei menționate anterior, specialiștii instituției noastre au contactat telefonic reprezentanții Direcției de Asistență Socială Cernavodă și le-au recomandat să se deplaseze la domiciliul mamei însoțiti de poliție și ambulanță.

Menționăm că acest caz a fost monitorizat în permanență atât de DGASPC Constanța, cât și de asistenții sociali din cadrul Primăriei Cernavodă iar legătura între cele două instituții a fost ținută în permanență potrivit atribuțiilor ce le revin conform legii.

Pe tot parcusul monitorizării nu au existat elemente îngrijorătoare, copilul fiind găsit, atât la verificările efectuate de echipele DGASPC Constanța, cât și la cele efectuate de Primăria Cernavodă, în condiții bune, bine îngrijit”, transmite DGASPC Constanța.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233