Live

Asociația Elevilor din Constanța, protest în fața Casei de Cultură pentru asigurarea gratuității la transport. VIDEO

Asociația Elevilor din Constanța, protest în fața Casei de Cultură pentru asigurarea gratuității la transport. VIDEO
Publicat pe 26 iulie 2021

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanţa protestează luni, 26 iulie, în faţa Casei de Cultură din municipiu, înainte de începerea şedinţei de alegeri a organizaţiei judeţene PNL, eveniment la care este aşteptat şi premierul Florin Cîţu. Organizaţia cere asigurarea gratuităţii transportului la nivelul judeţului.

„Minciunile se plătesc, elevii ies la protest”, „Dați bani de la bugetul de stat pentru transportul elevilor”, „Vrem transport”, „Fără transport avem viitorul mort!”, „Legea poate să zică, CJC-ul nu aplică”, au scandat elevii în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Ludovic Orban a ajuns la Constanța și a stat de vorbă cu Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună. 

Avem un cadou pentru dumneavoastră, având în vedere că sunteți președinte al Camerei Deputaților (...) sperăm că veți lupta împotriva acestei Ordonanțe de Urgență”, a declarat Ariana Dudună, cu Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa. 

„Trebuie să se găsească o soluție pentru a asigura o finanțare necesară pentru decontarea navetei. Așa cum ne-am angajat. Ai trei categorii de transport: inter județean, intra județean și în interiorul localității. Sistemul de finanțare prevede pentru inter județean, pe o parte se finanțează de la bugetul Ministerului Educației. Pentru intra județean o parte de finanțează din bugetul Ministerului Educației și jumătate de la bugetul Consiliului Județean. Sigur, aici este vorba de baremurile pentru decontare care trebuie să fie în concordanță. Iar în interiorul localității este altă situație”, a spus Ludovic Orban.

Florin Cîțu, primul ministru al României a ajuns în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța. 

Ordonanța a trecut. Nu ar trebui să fie nicio problemă în ceea ce privește decontarea transportului”, spune Florin Cîțu, primul ministru al României. 

Ordonanța blochează accesul elevilor la transportul gratiut. În al doilea rând, nu au fost prevăzute la bugetul de stat fonduri pentru gratuitatea transportului”, spune declarat Ariana Dudună, cu Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa. 

Ordonanța trebuie să fie îmbunătățită, nu trebuie să fie respinsă. Asta ar fi cea mai bună soluție, să nu o luăm de la zero. Dacă este o problemă cu ordonanța și dumneavoastră spuneți că nu este o problemă, o vom termina și nu trebuie respinsă, să o luăm de la zero. Ar încurca lucrurile. În buget au fost 300 de milioane de lei deja alocați pentru transportul elevilor. Dacă nu ajung acești bani, vor fi suplimentați. Nu este nicio problemă”, a declarat Florin Cîțu, primul ministru al României.


Sursă foto/ video: COnsiliul Elevilor din Constanța

Galerie Foto

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233