dobroge.tv

Live

UPDATE. Haos în stațiunea Mamaia: două terase au fost cuprinse de flăcări. Incendiul s-a propagat și la altă unitate din zonă. VIDEO

UPDATE. Haos în stațiunea Mamaia: două terase au fost cuprinse de flăcări. Incendiul s-a propagat și la altă unitate din zonă. VIDEO
03 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un incendiu violent a creat panică printre constănțenii și turiștii care s-au aflat astăzi în stațiunea Mamaia. Terasa Motor a fost cuprinsă de flăcări, iar din cauza vântului puternic, acesta s-a extins la încă două terase din apropiere. Intervenția pompierilor a fost îngreunată atât de rafalele de vânt, cât și de faptul că presiunea în hidranții din zonă era una foarte scăzută și nu permitea alimentarea cu apă. După patru ore de luptă, flăcările au fost stinse, însă toate cele trei terase au fost afectate în proporție de 80-90%.

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, vineri, 3 septembrie, în staţiunea Mamaia, zona Cazino.

Potrivit primelor informații, la terasa Motor a izbucnit un incendiu.

La fața locului, ISU Dobrogea intervine cu patru mașini de stingere, o autoscară și un SMURD.

UPDATE 16.30

Incendiul se manifestă pe aproximativ 400 de metri pătrați, la două terase, cu posibilitatea de a se extinde la o a treia terasă. În aceste momente se acționează pentru limitarea propagării. 

La fața locului a mai fost trimisă o autospecială. 

UPDATE 

Echipele municipalității au ajuns la fața locului și ridică autoturismele parcate în zona incendiului. Acestea vor fi predate propritarilor în bulevardul Mamaia. 

UPDATE 

Pompierii scot mobilierul și materialele inflamabile de pe terasele afectate de incendiu.

UPDATE 

La fața locului se află echipe medicale pentru a veni în sprijinul persoanelor care au suferit atacuri de panică. 

UPDATE 

Terasa Motor este distrusă în totalitate, iar acoperișul acesteia s-a prăbușit. Mai mult decât atât, acoperișul unei alte terase este în flăcări, iar o a patra este în pericol. 

UPDATE 

Cauza incendiului este deocamdată necunoscută. 

Potrivit Europa Press RO, angajații terasei Motor spun că totul se desfășura normal, moment în care au început să cadă bucăți din tavanul terasei și au izbucnit flăcările. Au reușit să evacueze clienții, o parte din obiectele de pe terasă și să meargă într-o zonă sigură.

Intervenția pompierilor este îngreunată de vânt. Deasemenea, lipsa de presiune a apei în puținii hidranți existenți și curentul electric oprit în zonă, fac acțiunea lor și mai dificilă.

UPDATE

Focul ar fi pornit de la bucătăria localului. 

Până la acest moment, nu a fost înregistrată nicio victimă. 

Ce spun pompierii 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe terase din stațiunea Mamaia. La fața locului am intervenit cu șase autospeciale de stingere, o descarcerare, o autoscară, un echipaj de prim ajutor și de asemenea, o cisternă cu o capacitate de 10 tone de apă de la stația Midia, cu un total de aproximativ 50 de pompieri. Intervenția a fost una destul de dificilă întrucât cele trei terase care au ars, aproximativ 500 de metri pătrați erau practic lipite unde de cealaltă și totodată din cauza densității mari de materiale combustibile în interior. 

Din primele informații pe care le avem până la această oră, din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime. 

 Există hidranți în zonă de unde s-au alimentat colegii mei, dar, problema a fost faptul că nu era presiune suficient de mare pe aceștia. Acum au depistat unul în dreptul unui hotel, de unde se face alimentarea tuturor autospecialelor, acesta funcționând la capacitate maximă. 

 Cauza exactă se stabilește la finalul intervenției”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

UPDATE 20.00

După patru ore de lupte cu flăcările, pompierii au reușit să stingă incendiul, manifestat pe o suprafață de circa 500 de metri pătrați. 

Terasa Motor a ars în proporție de circa 90%, casa Aza a ara în proporție de circa 80%, iar casa Andreea a fost afectată în proporție de circa 80%.

Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța a acordat îngrijiri medicale la fața locului proprietarului traselor, un bărbat de 71 de ani, care a suferit un atac de panică. De asemenea, o persoană care s-a înțepat într-un cui a fost transportată la spital, conștientă și cooperantă, cu ajutorul echipajului SMURD.


Sursă foto / video: Facebook Europa Press RO

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233