dobroge.tv

Live

Alertă în Portul Constanța. Un vapor încărcat cu containere a fost cuprins de flăcări. VIDEO

Alertă în Portul Constanța. Un vapor încărcat cu containere a fost cuprins de flăcări. VIDEO
20 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 20 septembrie, în Portul Constanța, în dana 52.

Potrivit primelor informații, este vorba de un incendiu izbucnit la o un vapor încărcat cu containere, aflat în dena 52.

Potrivit informațiilor noastre, fumul iese din sala motoare.

Vaporul este remorcat către cheu.

Din fericire, nu s-a înregistrat nicio victimă.

UPDATE

La fața locului intervin patru autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială pentru transport persoane și victime multiple, o Autospecială de cercetare CBRN și patru echipaje SMUDR. De asemenea, Oil Terminal intervine cu o autospecială.

Ce spun pompierii

În jurul orei 11.00 am fost anunțați de către Dispeceratul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare cu privire la faptul că o navă care se afla în acvatoriul danei 52 din Portul Constanța a suferit avarii la Sala Motoare, aceasta fiind inundată cu fum. Din primele momente au fost alertate patru echipaje de stingere, o autoscară, o autospecială CBRN, trei SMURD tip B, un SMURD tip C, o autospecială transport personal victime multiple, cu un total de 40 de pompieri. La fața locului a fost prezentă și o autospecială de stingere de la un serviciu privat. 

Misiunea a fost coordonată de către Inspectoratul Șef al ISU Constanța, la fața locului fiind prezent și prefectul județului Constanța. La momentul sosirii acesteia la mal, incendiul fusese lichidat de către un echipaj al navei, iar un echipaj de intervenție din cadrul ISU a urcat la bordul acesteia și a acționat pentru înlăturarea tuturor efectelor negative. În același timp, la cheu, a fost făcut dispozitiv pentru asigurare măsuri PSI. Din fericire, în urma evenimentului, nu au existat victime.

UPDATE

Incendiul a fost lichidat la ora 14.55. 

Cauza probabilă a fost scurtcircuit electric la tabloul comandă și control electric din sala motoare. Au ars cabluri electrice, sala motoare având aproximativ 80 de metri pătrați. 


Sursă foto/ video: Facebook Europa Press RO

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233