dobroge.tv

Live

Incendiu la o casă din Tulcea. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă

Incendiu la o casă din Tulcea. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă
19 ianuarie 2022
Redactia DTV

Publicitate

În jurul orei 16:35, pompierii militari tulceni au fost solicitați să intervină la un incendiu, anunţat prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, produs la o casă din municipiul Tulcea, situată pe strada Avram Iancu.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu ardere mocnită în jurul hornului.

Pentru izolarea și lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ 15 minute.

În urma evenimentului au fost deteriorați aproximativ 8 mp acoperiș construit din lemn și plăci de azbest.

Din fericire, nu au fost victime sau persoane rănite. La fața locului au fost prezente și două echipaje din cadrul IPJ Tulcea.

Cauza probabilă producerii incendiului este coș de fum neizolat termic corespunzător față de materialele combustibile din jur.

RECOMANDARI

Pompierii reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;

-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;

-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Sursă foto: ISU Delta Tulcea

Publicitate

Galerie Foto

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233