dobroge.tv

Live

Un lac de peste 850 de hectare, din judeţul Constanţa, a secat - VIDEO

11 august 2020
Redactia DTV
Publicitate

Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Bogdan Bola, a postat pe pagina sa de Facebook, un video cu un lac de peste 850 de hectare din judeţul Constanţa, aflat în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, care a secat.

“Aşa arată acum lacul Nuntaşi din Dobrogea, care avea o suprafaţă totală de 851 de hectare de luciu de apă. Astăzi, în mai puţin de două luni, este secat în proporţie de 95%...Lacul Nuntaşi se află în administrarea Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării (ARBDD), precum şi lacurile adiacente - Sinoe şi Histria. ARBDD se ocupă de îngrijirea şi exploatarea în condiţii normale a acestor lacuri. Condiţiile climatice semiaride determină o evaporaţie mai ridicată, care, asociate cu lipsa unui aport subteran de apă dulce, a dus la acumularea de săruri, cu calităţi balneo-terapeutice”, scrie Bogdan Bola.

“Menţionez faptul că acest fenomen extrem a avut ca factor şi diferenţa de nivel dintre lacul Nuntaşi şi lacul Histria. Mergând pe teren, am observat că au fost dezafectate stavilele pe canalul de legătură dintre cele două lacuri care permiteau reglarea/controlarea nivelului dintre ele. (…) Fenomenul s-a mai manifestat parţial în anii trecuţi, însă este pentru prima dată când lacul Nuntaşi a secat complet. Astfel, fauna şi flora din zonă au fost afectate în mare parte, însă prin măsurile pe care le-am putea întreprinde ne vor permite să sprijinim refacerea ecosistemului”, a explicat directorul ABADL.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233