dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Ponei chinuiţi, salvaţi de oamenii legii. Doi bărbaţi au fost amendaţi cu câte 3.000 de lei

CONSTANŢA. Ponei chinuiţi, salvaţi de oamenii legii. Doi bărbaţi au fost amendaţi cu câte 3.000 de lei
03 iulie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au desfăşurat sâmbătă, 2 iulie, o acţiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în oraşul Năvodari, în zona turistică Mamaia Nord. 

 În urma activităţilor, poliţiştii au identificat 2 bărbaţi, de 29, respectiv 33 de ani, care utilizau ponei pentru a fi fotografiate de turişti în scopul obţinerii unei sume de bani. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 3.000 de lei fiecare, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor. 

Totodată, poliţiştii au efectuat o examinare a celor doi ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare şi apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forţat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferinţe fizice şi psihice. 

 În acest sens, poliţiştii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei doi ponei fiind transportaţi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233