dobroge.tv

Live

JUDEȚUL TULCEA. Două gospodării și mai multe anexe, cuprinse de un incendiu violent de vegetație uscată. GALERIE FOTO/VIDEO

JUDEȚUL TULCEA. Două gospodării și mai multe anexe, cuprinse de un incendiu violent de vegetație uscată. GALERIE FOTO/VIDEO
29 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În urmă cu scurt timp Detașamentul de Pompieri Tulcea, a fost alertat prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că în localitatea Iazurile arde vegetație uscată în apropierea localității.

Imediat la fața locului a fost trimis un echipaj format din cinci subofițeri cu Autospecială de stingere, iar în sprijin au mai fost direcționate alte două echipaje cu Autospeciale din care una de capacitate mărită.

La ajungerea echipajelor focul se manifesta violent, cuprinzând două gospodării mai multe anexe, cu posibilitate de propagare și la locuințe.

Din fericire, incendiul a fost oprit la timp locuințele fiind salvate.

În acest moment incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare.

Nu au fost înregistrate victime.

Având în vedere multitudinea de incendii de vegetație uscată produse în acest an, respectiv arderile necontrolate cauzate de lucrarile de igienizare și curățare a terenurilor agricole, terenurilor virane dar și a curților, pompierii reamintesc o serie de măsuri care trebuie respectate pentru stoparea acestor incendii:

  • adunați în grămezi mici resturile vegetale din gospodării și aruncați-le în locuri special amenajate – arderea acestora este strict interzisă;
  • nu aruncați mucuri de tigară aprise la întamplare, iar dacă sunteți în autovehicul, folosiți scrumierea;
  • prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodării, se face numai în locurile special amenajate și la distanță corespunzătoare față de furaje, construcții sau obiecte care se pot aprinde ușor;
  • nu lăsați surse de foc în preajma copiilor și explicați-le pericolul la care se expun;
  • aparatele de sudură se utilizează la distanța față de obiectele usor inflamabile, asigurandu-se corespunzator perimetrul.

În caz de izbucnire a unui incendiu, nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112. În această perioadă, când se înregistrează temperaturi extreme, flăcările se propagă extrem de repede, cauzând pagube însemnate dar și pierderi de vieți omenești.


Sursă foto / video: ISU Delta Tulcea

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233