dobroge.tv

Live

Doi români în stare gravă în urma unui accident cumplit, în Bulgaria: un alt cuplu a murit, iar copilul lor se zbate între viață și moarte

Doi români în stare gravă în urma unui accident cumplit, în Bulgaria: un alt cuplu a murit, iar copilul lor se zbate între viață și moarte
09 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Doi cetăţeni români au fost răniţi într-un accident rutier produs în Bulgaria, fiind implicate trei autoturisme, din care două înmatriculate în România. Din informaţiile obţinute de Ministerul româna de Externe, cei doi se află în stare gravă, fiind internaţi în ţara vecină. Alţi patru români au fost implicaţi în accident, scrie news.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a arătat că a fost anunţat, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, despre un accident rutier produs în 8 august 2022, ora 13.30, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, a precizat MAE.

Potrivit presei bulgare, citate de antena3.ro, cei decedaţi sunt de naţionalitate ucraineană. Este vorba de un cuplu al cărui copil de 8 ani se zbate acum între viaţă şi moarte la secţia de terapie intensivă a Spitalului Municipal din Dobrich, unde sunt internaţi şi cei doi români răniţi.

Mașina ucraineană, care se deplasa pe direcția din satul Tsarichino spre satul Kremena, a intrat pe contrasens. A urmat o coliziune cu primul autoturism românesc, în urma căreia mașina ucraineană s-a rostogolit și a lovit frontal al doilea autoturism românesc, a explicat centrul de presă al Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, citat de publicațiile Nova.bg și Pronews Dobrich.

Conform MAE, reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi.

Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, a adăugat MAE.

De asemenea, MAE a informat că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului”, au menţionat reprezentanţii ministerului.


Sursă foto: Antena 3

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233