dobroge.tv

Live

Accident grav noaptea trecută. Un autocar plin cu ucrainieni s-a răsturnat: 23 de persoane au ajuns la spital - a fost activat Planul Roșu de intervenție

Accident grav noaptea trecută. Un autocar plin cu ucrainieni s-a răsturnat: 23 de persoane au ajuns la spital -  a fost activat Planul Roșu de intervenție
27 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un autocar cu părinţi şi copii ucrainieni s-a răsturnat sâmbătă, în jurul orei 3.00 la Garoafa, pe DN 2 – E 85. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un podeţ, după care s-a răsturnat pe o parte, relatează presa locală. Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a precizat pentru News.ro că în total 23 de persoane au ajuns la spital, printre acestea aflându-se şi patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani, scrie news.ro.

Autocarul cu numere de Ucraina mergea din direcţia Focşani spre Adjud. Accidentul s-a produs chiar la troiţă. Din fericire nu a murit nimeni. Copiii şi părinţii vor fi duşi la Focşani pentru a fi cazaţi”, a precizat la momentul respectiv primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu, relatează editiedevrancea.ro.

La faţa locului a fost amplasat şi un cort de prim ajutor.

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat pentru News.ro, că sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 02.36, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a fost activat Planul roşu de intervenţie, după ce un apel primit în jurul orei 02:27 la numărul unic de urgenţă 112, anunţa că un autocar în care se aflau 43 de pasageri de cetăţenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa.

Astfel, la faţa locului au fost mobilizate de urgenţă şi au acţionat gradual: o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD şi şase ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi un microbuz transport persoane.

Prefectul judeţului Vrancea a menţionat că au mai intervenit cinci echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Garoafa şi Secţia Drumuri Naţionale Focşani cu un echipaj, pentru sablarea carosabilului.

Totodată, la locul evenimentului a fost amplasat un Post Medical Avansat pentru triajul victimelor.

Nicuşor Halici a menţionat că au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani. Celelalte 23 persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Ulterior, trei persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiaţi au solicitat evaluare medicală şi au fost transportate la spital.


Sursă foto: ISU Vrancea

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233