dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Zeci de persoane, la un pas să moară arse de vii după ce biserica în care se aflau a luat foc - două au suferit atacuri de panică. A fost afectat şi un bloc din apropiere

28 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină, în urmă cu puţin timp, la un incendiu ce a izbucnit la o biserică aflată în cartierul Tomis Plus.

Potrivit primelor informaţii, este vorba despre Biserica Sfânta Ecaterina. Mai multe echipaje de pompieri se află la faţa locului.

Pompierii au scos din clădire mai multe butelii de aragaz.

UPDATE. O femeie de aproximativ 45 de ani a suferit arsuri de gradul 1 pe antebraţ şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. 

Flăcările au cuprins și fațada unui bloc situat lângă biserică, dar, din fericire, toate persoanele s-au autoevacuat. Din informatiile primite de la preotul bisericii în interiorul lăcaşului nu mai sunt persoane.

UPDATE. Potrivit ISU Dobrogea,  30 de persoane au fost evacuate din biserică de Gruparea Mobilă de Jandarmi, 11 persoane din blocul aflat în apropiere au ieşit singure din imobil, iar patru au fost evacuate de pompieri. De asemenea, două persoane au suferit atac de panică. 

Pentru localizarea şi stingerea flăcărilor, la faţa locului salvatorii acţionează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 1 ambulanţă SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată şi 1 ambulanţă SAJ. Până la acest moment nu sunt raportate victime. Din imobilul afectat au fost evacuate 4 persoane. 

UPDATE. Potrivit ISU Dobrogea, 40 de persoane au fost evacuate din biserică de Gruparea Mobilă de Jandarmi, 11 persoane din blocul aflat în apropiere au ieşit singure din imobil, iar patru au fost evacuate de pompieri. 

De asemenea, două persoane au suferit atac de panică. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că 11 apartamente din blocul de lângă biserică au fost afectate de incendiu. 

De altfel, patru apartamente au fost afectate de incendiu şi de fum, iar şapte apartamente au fost afectate de fum. De asemenea, latura dinspre biserică a faţadei blocului a fost afectată de flăcări. Totodată, construcţia de lemn din curtea bisericii, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, a ars complet. 

UPDATE. Incendiul de la biserica din Constanţa a fost cauzat de un scurtcircuit electric, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, care au precizat că pentru lăcaşul de cult nu fusese solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu era finalizată. 

 „Pentru lăcaşul de cult nu a fost solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu a fost finalizată, autorizaţia de securitate la incendiu solicitându-se după terminarea lucrărilor de construire. Ce a ars, erau anexe care nu se supun autorizării”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233