dobroge.tv

Live

Alexandru, în continuare de negăsit: soția a dat alarma când bărbatul care practica windsurfing la Costinești nu s-a mai întors

19 septembrie 2022
Publicitate

Continuă căutările bărbatului dispărut ieri, la Costinești. Acesta este de origine rusă și duminică dimineața a intrat în marea agitată pentru a practica windsurfing în zona Costinești – Vama Veche. Bărbatul nu a mai revenit la mal și atunci s-a dat alarma. Martorii au sunat imediat la 112. Astăzi, căutările au fost reluate.

Alerta la 112 a fost dată duminică după amiază în jurul orei 17.30. Litoralul era în plin Cod Galben de vânt puternic. Un bărbat de cetățenie ucraineană, în vârstă de 48 de ani, a fost dat dispărut în largul mării, la Costinești, unde se dădea cu kite-ul. El plecase pe mare, duminică dimineață, în jurul orei 8.00.

Soția bărbatului dispărut a venit la recepție și a anunțat dispariția acestuia. Am sunat la 112. În urma apelului autoritățile au încercat să-și facă treaba. Încă sunt pe mare. Căutările sunt în desfășurare”, a declarat Diana Ungureanu, manager pensiune.

Imediat la fața locului au ajuns mai multe echipaje de la ISU „Dobrogea”. De asemenea, Centrul maritim de căutare și salvare al Autorității Navale Române au trimis nava „Teya”, a Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Însă, căutările au fost îngreunate de intensitatea vântului care a fost extrem de puternică. Așa că, acestea au încetat.

A fost un vânt foarte puternic de uscat ieri, marea a fost liniștită dar vântul foarte, foarte puternic. Tot ce plutea, prindea și zbura în larg”, a declarat Cătălin Gheorghe, salvamar.

Condițiile au fost neprielnice, marea fiind foarte agitată, mare de gradul 3-4 la coastă ceea ce nu ne-a permis să intrăm nici cu ambarcațiuni pe apă”, a declarat Marian Ciulei, șef Centru Scafandri ISU „Dobrogea”.

Căutările au fost reluate luni dimineață.

Azi de dimineață ne-au solicitat să-i ducem până la barcă, i-am dus până la barcă și apoi ne-am dus noi cu sky-jet-ul să ne uităm în epavă că aveau ei niște vorbe că ar fi intrat în epavă”, a mai declarat Cătălin Gheorghe, salvamar.

Acționăm cu 26 de scafandri, cu o ambarcațiune CBRN din Portul Tomis, cu colegii de la frontieră, colegii de la ARSVROM facem căutări atât pe malul mării, cât și în mediul submersibil, cât și pe apă cu ambarcațiunile”, a mai declarat Marian Ciulei, șef Centru Scafandri ISU „Dobrogea”.

De asemenea, tot în această dimineață au fost reluate și căutările pentru tânărul care a dispărut la Costinești pe 9 august.

Numai dacă aveți informații relevante vă rog să o contactați pe Tatiana +40 (721) 164 954”, se arată pe rețelele de socializare.


Sursă foto: Facebook Oleg M.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233