dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Protest în fața Instituției Prefectului! Confederația CNSLR-Frăția cere adoptarea unui plan concret privind stoparea crizei costului vieții: „Sperăm să trezim guvernanții”. FOTO

CONSTANȚA. Protest în fața Instituției Prefectului! Confederația CNSLR-Frăția cere adoptarea unui plan concret privind stoparea crizei costului vieții: „Sperăm să trezim guvernanții”. FOTO
27 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Membrii confederației CNSLR-Frăția organizează joi, 27 octombrie, acțiuni de protest în București, Bacău, Constanța, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Târgu Jiu și Timișoara.

La Constanța, mitingul are loc în fața Prefecturii, între orele 12.00 și 14.00, iar oamenii protestează în legătură cu noile scumpiri și vor cere creșterea salariilor și pensiilor pentru angajații români.

Lucrătorii din România, la fel ca cei din Uniunea Europeană se confruntă cu o criză fără precedent a costului vieții. Nu salariile sunt cauza inflației, principalele victime ale acestei crize fiind tocmai lucrătorii prost plătiți și persoanele vulnerabile. Considerăm că angajatorii, Guvernul și Uniunea Europeană au responsabilitatea de a lua măsuri urgente pentru a ameliora această criză a costului vieții. Din acest motiv, lucrătorii și sindicatele din România alături de cei din întreaga Europă solicită un un plan concret și viabil pentru a aborda criza costului vieții și pentru a trece către o economie sustenabilă, cu rezultate concrete pentru lucrători”, transmit membrii confederației CNSLR-Frăția.

Protestăm în regiunile istorice ale țării, de aceea Constanța a fost aleasă. Avem cred că în jur de 600-700 de membrii. Protestul este organizat la nivel european în această zi, pe 27 (octombrie - n.red.) de Confederația Internațională a Muncii și sperăm să trezim guvernanții, să trezim Uniunea Europeană pentru că prețurile, energia s-au scumpit, salariile au rămas pe loc. Mesajul nostru îl adresăm parlamentarilor, guvernanților să se uite și către popor”, a declarat Constantin Grosu, Președintele CNSLR Frăția Constanța.

Solicităm Guvernului României să întreprindă demersuri pentru:

1. Creșteri salariale pentru a face față creșterii costului vieții;

2. Compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la utilități/ energie/ chirie, pentru a-și asigura condițiile de trai decente, precum și dreptul la hrană, toate acestea fiind drepturi ale omului și trebuind protejate. Aproximativ 9,5 milioane de lucrători în U.E. au avut deja dificultăți în a-și plăti facturile la energie înainte de începerea crizei costului vieții. Costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie

În România:

  • Preţurile de consum în luna septembrie 2022 comparativ cu luna august 2022 au crescut cu 1,3%.
  • Rata anuală a inflaţiei în luna septembrie 2022 comparativ cu luna septembrie 2021 este 15,9%.
  • Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (octombrie 2021 – septembrie 2022) faţă de precedentele 12 luni (octombrie 2020 – septembrie 2021) este 11,8%.

3. Plafonarea prețului la energie/gaze, în special pentru persoanele fizice, precum și aplicarea unei taxe suplimentară pe profiturile excesive ale companiilor din aceste domenii, pentru a nu li se permite să speculeze această criză, coroborate cu alte măsuri pentru a împiedica marile corporații să-și mute profiturile în paradisuri fiscale. Până în iulie anul acesta, costul gazului și al electricității a crescut cu 38% în Europa față de anul trecut, iar costul continuă să crească.

4. Aplicarea de măsuri naționale și europene de sprijin anticriză pentru protejarea veniturilor și locurilor de muncă în industrie, servicii și sectorul public și pentru finanțarea măsurilor sociale pentru a putea face față acestei crize și proceselor de tranziție justă.

5. Reformarea funcționării pieței energetice a Uniunii Europene. Recunoașterea faptului că energia este un bun public, precum și nevoia de investiții pentru a aborda cauzele fundamentale ale crizei, cum ar fi investițiile insuficiente în energia verde și consecințele privatizării în acest sector.

6. Deschiderea spre un dialog constructiv cu sindicatele pentru elaborarea și implementarea de măsuri anticriză prin dialog social, conștienți fiind de gravitatea și urgența situației.

7. Creșterea imediată a pensiilor, fiind categoria cea mai defavorizată”, se arată într-un comunicat de presă.

În paralel cu declanșarea acțiunilor de protest, reprezentanții Confederației CNSLR-Frăția vor continua demersurile pentru a convinge Guvernul să ia toate măsurile necesare stopării crizei costului vieții. 


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233