dobroge.tv

Live

Scandal la Şcoala 30 din Constanţa. Părinţii au protestat în curtea unităţii, nemulțumiți că elevii ar putea să rămână fără profesoara de matematică

14 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Scandal la o școală din Constanța. Părinții unor elevi din clasa a V-a au protestat în curtea unității de învățământ, nemulțumiți de faptul că ar putea rămâne copiii lor fără profesoara de matematică pe care o îndrăgesc. Aceștia au strâns deja aproximativ 100 de semnături într-un memoriu și o petiție pe care le vor duce la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Problemele ar fi apărut în urma unor discuții în contradictoriu între profesor și părinții unei eleve.

Nemulțumiți că elevii ar putea să rămână fără profesoara de matematică, mai mulți părinți au protestat în curtea Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța. Se pare că problemele au apărut în urma unor discuții în contradictoriu între părinții unei fete de clasa a V-a și profesoara de matematică. Familia elevei consideră că aceasta este nedreptățită și nu i se acordă atenția necesară. De cealaltă parte, părinții celorlalți elevi susțin altceva.

„În clasa a V-a, respectiv acest an școlar, părinții au făcut sesizări la adresa doameni profesor Sîrbu, cum că dânsa nu ar fi acordat destulă atenție copilului și ar fi adus-o într-o stare în care copilul să plângă și să vină acasă nemulțumit și cu o stare emoțională pronunțată”, a spus un părinte.

„A fost un incident, izolat să înțeleg, dar care a luat o amploare destul de mare, nu ne-am gândit. Un părinte nemulțumit și-a exprimat într-un mod destul de agresiv, din câte am înțeles, nemulțumirea față de doamna profesor. Ceilalți 32 de părinți din clasă nu am fost de acord absolut deloc cu punctul dânsului de vedere, dar am înțeles că fiecare are dreptul la o părere”, a spus un alt părinte.

Asociația părinților unității de învățământ a strâns semnături pentru susținerea profesoarei de matematică.

„Vom depune în cursul zilei de astăzi o petiție din partea părinților și un memoriu adresat direct doamnei director”, a declarat Elena FUDULI, vicepreședintele Asociației de Părinți a Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța.

Nemulțumit, cadrul didactic s-a adresat Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Astfel, o echipă de inspectori a mers la școala gimnazială. În urma inspecției făcute în timpul orei, au fost luate o serie de măsuri aduse ulterior la cunoștința conducerii unității de învățământ.

“Monitorizarea activității la clasa a V-a E, la ora de matematică a doamnei profesor Sîrbu Diana – Luminița de către directorul unității de învățământ este prima măsură despre care am și vorbit. Informarea de către dirigintele clasei a directorului unității școlare asupra oricărei situații conflictuale. Verificarea caietelor de teme periodic de către cadrul didactic și întocmirea unui plan remedial pentru eleva cu ritm de învățare lent”, a declarat Florentina ŢIGMEANU, director Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța.

Ulterior, profesoara de matematică a vrut să intre în concediu fără plată.

“Doamna a făcut cerere de acordare a unui concediu fără plată, a fost supus discuției în consiliul de administrație. S-a hotărât revenirea pentru că se încearcă discuții cu doamna profesor pentru revenirea dumneaei asupra deciziei. Și, astăzi, doamna profesor m-a înștiințat printr-un mesaj pe whatsapp că intră în concediu medical. Am rugat-o să îmi transmită măcar durata pentru că mai mult de atât nu știu”, a precizat Florentina ŢIGMEANU, director Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța.

Până la remedierea problemelor, elevii fac orele de matematică cu alți profesori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233