dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Doi bărbați care pretindeau că sunt surdo-muți și cereau bani trecătorilor, prinși în flagrant de polițiști

CONSTANȚA. Doi bărbați care pretindeau că sunt surdo-muți și cereau bani trecătorilor, prinși în flagrant de polițiști
02 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Miercuri,1 februarie, în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 au depistat, în parcarea unui centru comercial, doi bărbați, de 46 de ani, respectiv de 38 de ani, în timp ce solicitau diverse sume de bani de la trecători, prin inducerea acestora în eroare, simulând faptul că sunt persoane surdo-mute.

În același timp, persoanele în cauză prezentau și un formular cu inscripția unnei asociații pentru persoane cu handicap.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă:

  • Aveți grijă cui oferiți bani și să nu vă lăsați înșelați de indivizi care pretind că sunt surdo-muți și că strâng bani pentru o falsă asociație/fundație umanitară.
  • De asemenea, nu daţi curs solicitărilor de a vira sau a trimite diverse sume de bani, cu orice titlu, într-un anumit cont sau prin mandat poștal.
  • Ignorați mesajele în care sunteți anunțați că aţi fost desemnați câştigători la concursuri la care nu aţi participat.
  • Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, mai ales dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.
  • În cazul în care sunteţi contactați telefonic de astfel de persoane, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi apelați, în acelaşi timp, numărul de urgență 112, pentru a cere ajutorul poliţiei.
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creați convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat”, transmit reprezentanții IPJ Constanța


Sursă foto: ziarulincomod.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233