dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Lacrimi pentru un tânăr pompier. Roberto s-a stins din viață la doar 23 de ani, răpus de o boală necruțătoare: „Mult prea tânăr, numai bunul Dumnezeu știe de ce a ales să-l cheme”

NAȚIONAL. Lacrimi pentru un tânăr pompier. Roberto s-a stins din viață la doar 23 de ani, răpus de o boală necruțătoare: „Mult prea tânăr, numai bunul Dumnezeu știe de ce a ales să-l cheme”
03 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sergentul major Roberto Berci, pompier militar în cadrul Detașamentului Dej al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și membru al ansamblului „Someșana”, s-a stins din viață la doar 23 de ani, după ce a pierdut bătălia cu o boală necruțătoare.

Am aflat cu tristețe despre trecerea timpurie la cele veșnice a colegului nostru, sergent major Berci Roberto Marcel. Vestea a fost cu atât mai grea pentru noi, având în vedere că venise de curând din Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești în rândurile pompierilor militari din Cadrul Detașamentului Dej.

Absolvent al Liceului Teoretic ”Papiu Ilarian” Dej, promoția 2018, a ales să devină salvator și a urmat cursurile de formare pentru a încadra autospecialele de intervenție și a sări în ajutorul semenilor atunci când ar fi fost nevoie.

A fost repartizat după finalizarea pregătirii la ISU Arad, apoi s-a transferat, la cerere, în cadrul unității noastre. Un om cu suflet nobil, a făcut parte ani la rând din Ansamblu ”Someșana” din Dej, unde a lăsat o amprenta frumoasă și unde cu siguranță nimeni nu îl va uita. Din păcate, a fost luat dintre noi de o boală necruțătoare.

Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, vă informăm că slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 4 februarie a.c., de la ora 12:00, la Biserica Ortodoxă din satul Nima (Biserica de Sus). Transmitem pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate, cât și celor care l-au cunoscut și au lucrat alături de el!”, transmit colegii de la ISU Cluj.

Și colegii de la Ansamblul Folcloric „Someșana” au transmis un mesaj: „Cu multă durere în suflet ne despărțim astăzi de dragul nostru coleg, Roberto. Dumnezeu sa îl vegheze si să îl ia de-a dreapta Sa! Vei rămâne mereu in sufletele noastre! Drum lin spre cer! O să ne lipsești mereu,nu doar pe șcenă,ci și ca prietenul nostru

Toți cei care l-au cunoscut pe Roberto sunt profund îndurerați de această veste cumplită. Mesajele de condoleanțe au curs pe rețelele de socializare.

„Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace! În ansamblul acesta ne-am cunoscut și de fiecare dată când ne vedeam ne aminteam cu drag de clipele frumoase petrecute împreună în straie populare. Dacă aș fi știut ce urmează, cu siguranță te-as fi chemat să mai facem o "feciorească" pe scenă ca pe vremuri. Ai fost un prieten adevărat! Deși nu ne vedeam des, când ne vedeam nu se mai terminau poveștile. Acum, când realizez că nu o să te mai văd, mă consolez cu gândul că Dumnezeu a avut nevoie în cer de un pompier devotat și plin de viață. Sincere condoleanăe familiei! Rămâi cu bine, Roberto!”

„Cuvintele sunt de prisos în aceste momente, iar gândurile noastre merg spre familia îndurerată. Deși timpul petrecut la Detașamentul de Pompieri Dej a fost foarte scurt, până să se îmbolnăvească, Roberto Berci a dat dovadă că este un camarad adevărat și un pompier curajos. Și-a dorit să ajungă la subunitatea de intervenție deoarece voia să își ajute semenii. Din aceasta ecuație toți avem de pierdut iar golul lăsat de trecerea lui în neființă nu va fi umplut niciodată. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”

„Roberto Berci Dumnezeu să te odihnescă în pace. Planurile tale erau mari, dar Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. În urma ta a rămas multe lacrimii și suferințe. A fost un om cu suflet minunat, a făcut parte ani la rând din Ansamblu Somesana din Dej unde și-a lăsat o amprentă frumoasă și cu siguranță nimeni nu îl va uita”

„Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și să ridice sufletul lui sus la cer printre îngeri! Odihnă veșnică, copil drag”

„Mult prea tânăr, dar de ce şi pentru ce, numai Bunul Dumnezeu ştie de ce a ales să-l cheme la Sine”


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233