dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Noapte de coșmar pentru mai mulți turiști după ce o cabană a fost lovită de o avalanșă puternică: zăpada a pătruns în unele camere și a acoperit mașinile parcate. GALERIE FOTO/VIDEO

NAȚIONAL. Noapte de coșmar pentru mai mulți turiști după ce o cabană a fost lovită de o avalanșă puternică: zăpada a pătruns în unele camere și a acoperit mașinile parcate. GALERIE FOTO/VIDEO
05 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cabana Capra din Munţii Făgăraş a fost lovită noaptea trecută de o avalanşă de mari dimensiuni. Zăpada a spart geamurile maşinilor parcate în zonă, pe unele le-a acoperit cu totul, şi a intrat inclusiv în cabană. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Informaţia a fost făcută publică de o organizaţie care monitorizează avalanşele şi care precizează că nu există victime, ci doar pagube materiale, notează news.ro.

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei. Nu sunt victime dar sunt pagube materiale atât la cabană precum şi mai multe maşini avariate”, anunţă, pe Facebook, Avalanşe în Carpaţi, ONG care monitorizează fenomenul avalanşelor în munţii Carpaţi.

Şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a comentat la postarea celor de la Avalanşe în Carpaţi, precizând că avalanşa care a lovit cabana a venit dinspre pârâul Pisica.

De asemenea, Serviciul Naţional Salvamont a confirmat informaţiile făcute publice de către acest ONG.

Cum ninsorile şi vântul continuă este de aşteptat să se producă mai multe avalanşe declanşate spontan, chiar şi în zona montana de sub 2000 de metri, unele dintre acestea de dimensiuni mari”, precizeaz salvamontiştii.

Mai multe autoturisme şi aproximativ 60 de persoane sunt izolate, duminică, la cabana Capra din Munţii Făgăraş, conform datelor transmise de Poliţia judeţeană Argeş. Conform sursei citate, „autorităţile cu atribuţii în domeniu sunt la faţa locului, pentru a lua măsurile necesare, în vederea evacuării persoanelor”. 

Poliţiştii precizează că DN 7C – Transfăgărăşan, care este drumul care duce către cabană, este închis traficului, de la kilometrul 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul drumului, dar şi prin indicator şi barieră, la kilometrul 104. Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este închisă 8 luni pe an. 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere, se vor lua măsurile legale în consecinţă”, mai transmite IPJ Argeş. 

Dacă şoferii care se află cu maşinile la cabana Capra au încălcat interdicţia de a circula pe Transfăgărăşan iarna, ei pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare, dar şi suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile. 

Pompieri din patru judeţe - Argeş, Olt, Dâmboviţa şi Vâlcea, intervin cu şenilate pentru evacuarea turiştilor. Ei vo fi coborâţi, în primă fază, la o unitate de cazare situată mai jos decât cabana Capra. La faţa locului a fost trimisă o autofreză de zăpadă multifuncţională şi au fost trimise două microbuze, dar şi ambulanţe.



Sursă foto/video: Facebook Radu H.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233