dobroge.tv

Live

A urcat beat la volan și și-a condus prietena spre moarte. Daria s-a stins la doar 16 ani, după patru zile de comă: „Câte vieți trebuie să se mai piardă să conștientizeze tinerii că alcoolul la volan ucide?”. FOTO/VIDEO

A urcat beat la volan și și-a condus prietena spre moarte. Daria s-a stins la doar 16 ani, după patru zile de comă: „Câte vieți trebuie să se mai piardă să conștientizeze tinerii că alcoolul la volan ucide?”. FOTO/VIDEO
21 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Mare de lacrimi pentru o familie din Sighetul Marmației. Daria, fiica lor de doar 16 ani s-a stins din viață la spital, după patru zile de comă. Tânăra a fost grav rănită într-un accident petrecut în Sâmbăta Mare la Berbești. Ea a fost aruncată prin parbrizul mașinii, după ce șoferul beat a pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un cap de pod.

Daria urcase în maşină alături de alţi doi adolescenţi de 16 şi 17 ani, în ciuda faptului că tânărul de 20 de ani care urma să conducă consumase băuturi alcoolice, potrivit ziarmm.ro. Fata a fost aruncată prin parbrizul autoturismului, în urma impactului violent. Aceasta a ajuns la Spitalul din Baia Mare unde medicii au operat-o de urgență.

Poliţiştii au constatat că şoferul avea o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După patru zile de comă, Daria s-a stins pe patul de spital, cu doar o săptămână înainte să împlinească 17 ani. Tânăra studia la Colegiului Național Pedagogic Regele Ferdinand Sighetu Marmației şi era cunoscută ca fiind o foarte bună dansatoare.

Ce spun polițiștii

Sâmbătă, 15 aprilie, la ora 05.15, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112 cu privire la faptul că pe D.N. 18, în localitatea Berbești, a avut loc un accident rutier soldat cu victime. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un tânăr de 20 de ani din Oncești, dinspre Ferești înspre Vadu Izei, a ieșit de pe partea carosabilă, moment în care a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, oprindu-se într-un podeț. 

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului, a doi pasageri de 16 și 17 ani, precum și a unei pasagere de 16 ani. Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice

Mare de lacrimi după moartea Dariei

Vestea morții tinerei a venit ca un trăsnet peste familie și prieteni. Ei au sperat până în ultima clipă la o minune.

„Sper ca totul e bine pe la voi, si ca ati tinut sarbatorile in familie. Nu sunt eu foarte religioasa dar in unele momente simt nevoia sa cer ajutor, iar aici, suntem o mana de oameni (...) Urmările accidentului nu au fost și nu sunt bune, dar știu ca împreună putem face diferența pentru Daria. Nu va cer nimic altceva, decât sa va luați 5 minute, sa spuneți o rugăciune pentru ea, pentru ca ne simte, și știu ca în acest moment vrea doar sa fim alături de ea. Este bine sa fim vulnerabili, este bine sa vrem sănătatea altora, asa ca haideți dragi oameni, și sa creem o minune împreună! Daria, suntem alături de tine, tot orașul, familia, prietenii tai”, este mesajul postat de o prietenă, la câteva zile după accident.

Însă, inima Dariei a încetat să mai bată. Pe rețelele de socializare curg mesaje de condoleanțe din partea celor care au cunoscut-o și îndrăgit-o.

„Zbor lin spre stele Daria, suflet drag!!! O să ne lipseasca zâmbetul tau molipsitor!! Am sperat până în ultima clipa la o minune. Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a ființei iubite. Nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume. Ai plecat prea devreme, mult prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Nu te vom uita niciodata, înger drag!!! Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul, iar familiei multa, multa putere, si Dumnezeu să vă aline durerea nemărginită prin pierderea acestei fiinte dragi”

„Dumnezeu sa te odihnească în pace !!! Drum lin către cer!! Condoleanțe famili indurerate si tuturor celor ce au cunoscut-o”

„Trist,foarte trist.. Odihnă veșnică fata frumoasa,Dumnezeu sa le dea putere părinților sa treacă peste aceasta tragedie”

„Dumnezeu să o odihnească în pace!!! Trist foarte trist!!! Oare câte vieți trebuie să se mai piardă să conștientizeze tinerii ca alcolul la volan Ucide!!”


Sursă foto: Facebook / vasiledale.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233