dobroge.tv

Live

Restaurant din Costinești închis temporar de Protecţia Consumatorilor. Inspectorii au găsit alimente expirate, insecte moarte, mucegai, dar și mizerie de nedescris. GALERIE FOTO/VIDEO

28 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În urma controalelor efectuate de comisarii ANPC în cadrul Comandalent Litoral 2023, restaurantul „Pofta Pescarului” din Costinești a fost înschis temporar. Mai mult, societatea a fost amendată cu 20.000 de lei.

ANPC a anunţat miercuri, că a făcut un control la restaurantul Pofta Pescarului din Costineşti.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au găsit mai multe probleme. Astfel, în zona barului este utilizat un recipient pentru depozitarea deşeurilor menajere fără capac de protecţie; un agregat frigorific avea acumulări masive de gheaţă şi impurităţi (neigienizat); un congelator în care se depozita îngheţată avea insecte moarte la interior; în zona blocului alimentar au fost găsite agregate frigorifice cu chedere deteriorate şi neigienizate (prezentau acumulări de impurităţi, resturi alimentare şi mucegai).

De asemenea, aragazul era neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hotele erau neigienizate, cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului.

Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile cu grad avansat de uzură şi neigienizate; camerele de frig unde erau depozitate materii prime şi preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulări de impurităţi), pereţii cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa graficului de monitorizare a temperaturii; recipiente de depozitare a deşeurilor menajere fără capace de protecţie.

Totodată, ANPC a mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; produse alimentare aflate în afara datei limită de consum.

De asemenea, a fost găsit un container în care erau depozitate produse congelate (peşte, fructe de mare) fără a deţine elemente de identificare din care să rezulte provenienţa, denumirea produsului, data producţiei şi data limită de consum.

În urma acestor nereguli, restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei şi închis temporar până la remedierea deficienţelor. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere a unităţii pentru o perioadă de cel mult şase luni.

@horiaconstantinescuanpc

SC POFTA PESCA SRL - POFTA PESCARULUI COSTINEȘTI (Comandament Litoral 2023): Deficiente: -zona barului: utilizare recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protectie; agregat frigorific cu acumulări masive de gheață si impurități (neigienizat); -congelator in care se depozita inghetata: prezenta insectelor moarte la interior; -zona blocului alimentar: agregate frigorifice cu chedere deteriorate si neigienizate (prezentau acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai); aragazul neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse; hote neigienizate cu acumulări masive de grasime arsa, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului; utilizarea de vase pentru gătit și ustensile cu grad avansat de uzură si neigienizate; -camerele de frig unde erau depozitate materii prime și preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulari de impuritati), pereții cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa grafic monitorizare temperatură; recipiente de depozitare a deseurilor menajere fără capace de protecție; - produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; -produse alimentare aflate in afara datei limita de consum; -s-a identificat un container in care erau depozitate produse congelate (peste, fructe de mare) fără a detine elemente de identificare din care să rezulte proveniența, denumirea produsului, data producției și data limita de consum; Amenzi: 20000 lei Masuri dispuse: *OD: 161 kg/20800 lei *OTPS Se propune inchiderea unitatii pentru o perioada de cel mult 6 luni.

♬ original sound - Horia Constantinescu

Dacă ești localnic de pe malul mării, atunci cu siguranță știi cum să chemi la tine peștii, fără a mai fi nevoie să-i capturezi. Numai așa se poate explica prezența unei cantități mari de pești fără acte. Te duci pe malul mării, strigi pești pești pești pești și aceștia sar în sac și se duc singuri în frigider.

Condițiile de preparare și păstrare reprezintă, din punctul nostru de vedere, un atentat la sănătatea dumneavoastră, motiv pentru care, această locație, a fost și va rămâne oprită. Nu știu ce ar trebui să facem colegii mei și cu mine pentru a fi luați în serios de către fiecare operator economic”, a scris Horia Constantinescu, președintele ANPC, pe rețelele de socializare. 


Sursă foto: ANPC

Sursă video: TikTok @horiaconstantinescuanpc

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233