dobroge.tv

Live

Accident în Năvodari! Un autocar a lovit un limitator de înălțime: mai multe persoane au fost rănite - a fost activat Planul Roșu de Intervenție. GALERIE FOTO/VIDEO

28 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină luni, 28 august, în Năvodari, acolo unde un autocar în care se află aproximativ 40 de persoane, cetățeni ucraineni, a lovit un limitator de înălțime.

Potrivit primelor informații, șapte persoane au fost rănite.

La fața locului intervine o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare, trei echipaje SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de terapie intensivă mobilă și trei echipaje SAJ.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Intervenție în curs de desfășurare.

UPDATE. Potrivit pompierilor, sunt 10 victime care sunt evaluate medical la fața locului. Nu s-au înregistrat decese.

UPDATE. La interventie s-au deplasat trei autospeciale de transport persoanl și victime multiple, șase echipaje SMURD B, un echipaj SMURD C, șase echipaje SAJ, un echipaj de descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă Midia. 


UPDATE. Potrivit informațiilor transmise de ISU Dobrogea, 15 persoane, între care doi minori, au fost rănite, iar până în acest moment, șase dintre acestea au fost transportate la spital.

UPDATE. Opt persoane au fost transporate la spital.

UPDATE. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat în jurul orei 22.45.

Ce spun polițiștii 

La data de 28 august, în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Nuferilor, din orașul Năvodari, s-a produs un accident rutier. 

Din primele informații rezultă că un autocar, în care s-ar fi aflat 40 de persoane, ar fi lovit limitatorul de înălțime al unui pod, iar 8 persoane ar fi fost rănite ușor. 

Cercetarea la fața locului este în curs de desfășurare.

Ce spun pompierii

În jurul orei 21.00, am fost solicitați prin apel la numărul unic de urgență 112 să intervenim la un accident rutier cu un autocar care a lovit un delimitatorde înălțime. La ora 21.05 a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul ISU Dobrogea, iar mai multe forțe au fost alocate rapid la fața locului. Ai intervenit cu șase echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o descarcerare, o autospecială de stingere, două microbuze, nouă ambulanțe SAJ, trei autospeciale de transport victime multiple, o autospecială de intervenție la accidente colective. La fața locului au fost angrenate aproximativ 50 de cadre din cadrul Inspectoratului. 

Colegii ajunși la fața locului au găsit aproximativ 40 de pasageri. Au fost evaluate medical mai multe persoane, 15 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior, 8 dintre ele au fost transportate la Spitalul Județean Constanța pentru investigații medicale amănunțite. Din fericire, nimeni nu a fost în stare gravă, toate victimele prezentau escoriații sau plăgi sau diverse contuzii în urma accidentului. Din fericire nu au fost minori răniți. În autocar se aflau trei minori, dar care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Șoferul a fost și el evaluat medical dar nu a fost transportat la spital.

La ora 22.46 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție de la nivelul Inspectoratului”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. 


Sursă foto: Doborgea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233