dobroge.tv

Live

Sindicatul Europol: „Incompetența a ucis un polițist la Constanța” - Remus se afla la sute de kilometri de părinții săi grav bolnavi: „Frustrarea că e departe de ei a contribuit la dezechilibrul psihologic”

02 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Apar noi detalii despre Remus, polițistul în vârstă de 22 de ani care și-a pus capăt zilelor, în Cumpăna. Potrivit Sindicatului Europol, el a fost repartizat la 400 de kilometri de casă, departe de părinții care sunt grav bolnavi și cu un salariu care nu îi asigura cheltuielile de chirie și de subzistență.

CITEȘTE ȘI: CONSTANŢA. Remus s-a împuşcat în cap la doar 22 de ani, colegii l-au găsit în autospeciala de Poliţie şi au spart geamul ca să–l scoată. Trecuse toate testele psihologice

Iată mesajul postat de Sindicatul Europol:

Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023, a fost repartizat la 400 km de casă, la Poliția Cumpăna, IPJ Constanța, a efectuat ieri ultimul serviciu.

Acesta și-a pus capăt zilelor, împușcând-se cu arma din dotare în cap, pe un câmp, în timp ce se afla în interiorul autospecialei de poliție. Un suflet pierdut care nu a fost semnalat nici la testările psihologice și nici de către șefii care aveau obligația să îl monitorizeze.

Sunt mii de drame ale tinerilor care intră în poliție și care ajung să fie repartizați la sute de km de casă, cu salarii care nu le acoperă cheltuielile de chirie și de subzistență, de care nu pasă nimănui!

Părinții lui Remus erau cunoscuți cu afecțiuni medicale cronice ce necesitau ajutorul și sprijinul băiatului lor, trimis la 400 km de casă. Durerea era mare și frustrarea că e departe de ei a contribuit la dezechilibrul psihologic prin care trecea acest tânăr. Dar cu toate acesta, nu interesa pe nimeni și nici nu se punea problema să i se aprobe mutarea mai aproape de casă.

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere, în așa fel încât după absolvirea școlii sau după trecerea în corpul ofițerilor, să îți desfășori activitatea în județul de origine, în mijlocul familiei și a celor pe care îi ai în grijă. Nu există predictibilitate în carieră, iar majoritatea mutărilor se realizează doar dacă sună cineva de la ‹‹partid››”, transmit reprezentanții Sindicatului Europol.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233