dobroge.tv

Live

Continuă acțiunea „Blocada” în județul Constanța. Au fost verificate peste 1.300 de vehicule - șoferi prinși băuți la volan! Au fost suspendate 11 permise

Continuă acțiunea „Blocada” în județul Constanța. Au fost verificate peste 1.300 de vehicule - șoferi prinși băuți la volan! Au fost suspendate 11 permise
24 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În perioada 22-24 decembrie, peste 250 de polițiști au desfășurat activități, în cadrul acțiunii „Blocada”, pe raza județului Constanța. Polițiștii au acționat în sistem integrat, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Acțiunea cu efective mărite a avut drept scop menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, rutiere, de investigații criminale, de investigare a criminalității economice și de analiză și prevenire a criminalității.

Astfel, au fost legitimate peste 1.300 de persoane, au fost verificate peste 800 de vehicule și 90 de locații publice, printre care parcuri, baruri, săli de jocuri de noroc, piețe și parcări ale unor centre comerciale.

Totodată, peste 300 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproximativ 160 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 95.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 11 permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare și 5 plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni.

Exemple:

La data de 22 decembrie, în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism, pe D.C. 20, în satul Lanurile, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 22 decembrie, în jurul orei 18.10, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 57 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu apartul etilotest, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 23 decembrie, în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe strada 1 Mai din satul Coslugea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu apartul etilotest, rezultatul fiind 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cazurile a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.

Astfel, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

La acțiune au participat și polițiști locali.


Sursă foto: IPJ Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233