dobroge.tv

Live

Cetățenii români care vor să călătorească în Spania, obligați să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Cetățenii români care vor să călătorească în Spania, obligați să prezinte un test negativ pentru COVID-19
23 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Începând de luni, 23 noiembrie, toate persoanele ce sosesc pe teritoriul Spaniei din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, vor fi obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2. Testul trebuie făcut cu maxim 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul spaniol.

Începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. Potrivit listei în vigoare la acest moment (anexa 2 a documentului disponibil aici), România se regăseşte printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, anunță Ministerul Afacerilor Externe, citat de News.ro

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că toate persoanele ce vor să călătorească spre Regatul Spaniei trebuie să completeze înainte un formular referitor la starea de sănătate. Acesta se va completa prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau pe www.spth.gob.es.

În urma completării acestui formular, va fi generat un cod QR unic, ce va trebui prezentat, digital sau pe hârtie, la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație sau la punctele de control ale frontierei. În contextul noilor reglementări, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

La sosirea în Regatul Spaniei, autoritățile pot solicita dovada în original a testului PCR, digital sau pe hârtie, informează Ministerul Afacerilor Externe. Este important de menționat că documentul ce atestă rezultatul testului trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză și să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unității medicale care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.

MĂSURI IMPUSE DE AUTORITĂŢILE CENTRALE DIN SPANIA:

Guvernul central spaniol a decretat, începând cu 26 octombrie 2020, starea de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei. Printre măsurile impuse de starea de urgenţă se regăsesc următoarele:

  • Restricţionarea circulaţiei în intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decalării sau prelungirii acestui program cu o oră, decizie care rămâne la latitudinea fiecărei comunităţi autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la măsura privind limitarea circulaţiei pe fondul evoluţiei epidemiologice favorabile din această regiune (incidenţă de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).
  • Reuniunile pe întreg teritoriul Spaniei se limitează la un număr de maxim 6 persoane.
  • Comunităţile autonome pot decide închiderea perimetrală a regiunii sau a municipiilor, precum şi limitarea intrărilor şi a ieşirilor în fiecare regiune.


Sursă foto: Brussels Airport

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233