dobroge.tv

Live

Mesaj scandalos în limba română, adresat hoților, într-un supermarket din Londra

Mesaj scandalos în limba română, adresat hoților, într-un supermarket din Londra
23 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un cunoscut lanț de hypermarketuri din Anglia, Tesco, a afișat la unul dintre standuri un avertisment pentru hoți, scris în limba română.

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este mesajul regăsit în magazine.

Printre românii revoltați de acest afiș se află și Iolanda Costide, un arhitect român cunoscut în Londra, care până în 1995 a condus Asociaţia Culturală a Românilor din Anglia. Românca a reacţionat dur la vederea afişului şi a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului, scrie Adevărul.

Tesco practică discriminarea pe motive etnice - un afiș în magazinele lor care îi avertiza pe hoți, în limba română, că vor fi urmăriți penal dacă sunt prinși. Scrisoarea mea deschisă către ei:

21 noiembrie 2020 (...) SCRISOARE DESCHISĂ

Dragă domnule,

Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţiei. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dumneavoastră, în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru Egalitate şi Drepturile Omului asupra practicilor dumneavoastră”, este mesajul Iolandei Costide.


Sursă foto: Facebook Iolanda Costide

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233