dobroge.tv

Live

Imagini de la cutremurul din Croația: o fată a murit și mai multe persoane au fost rănite. GALERIE FOTO/VIDEO

Imagini de la cutremurul din Croația: o fată a murit și mai multe persoane au fost rănite. GALERIE FOTO/VIDEO
29 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4, a lovit marți, 29 decembrie, centrul Croației, provocând daune considerabile clădirilor din sud-estul capitalei Zagreb. O fată a fost ucisă, iar un bărbat și un băiat au fost scoși cu viață dintr-o mașină îngropată în moloz, transmite Daily Mail.

Centrul Seismologic Mediteranean European a declarat că un cutremur de magnitudine 6,3 a lovit 46 de kilometri sud-est de Zagreb.

Salvatorii au încercat să scoată oamenii de sub dărâmăturile clădirilor prăbușite, iar trupele armatei au fost trimise în ajutor. O fată a murit, iar un bărbat și un băiețel au fost salvați din mașina care a fost îngropată în moloz și transportați la spital pentru îngrijiri medicale, scrie sursa citată.

Orașul meu a fost distrus complet, avem copii morți”, a declarat primarul Petrinja, Darinko Dumbovic, într-o declarație difuzată de HRT TV, citată de Daily Mail.

Cutremurul a fost resimțit în toată țara, precum și în vecinătatea Serbiei, Bosniei și Herțegovinei și până la Graz, în sudul Austriei, scrie Aljazeera.

Avem informații despre faptul că o fată a murit ... Până acum nu avem alte informații despre victime”, a declarat pentru mass-media locală premierul Andrej Plenkovic, aflat în vizită la Petrinja, conform sursei citate.

Agenția de știri STA a declarat că, în Slovenia, singura centrală nucleară a țării, care se află la 100 km (60 mile) de epicentru, a fost închisă ca măsură de precauție.

Aceeași zonă a fost lovită de un cutremur de 5,2 luni, 28 decembrie. De asemenea, în luna martie, un cutremur de magnitudine 5,3 a lovit Zagrebul, provocând o moarte și rănind 27 de persoane.


Sursă foto: Aljazeera/ Twitter Croatia in EU/ Twitter Dajana Gotal

Sursă video: Facebook Večernji list

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233