dobroge.tv

Live

A fost actualizată lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

A fost actualizată lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România
09 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista intră în vigoare din această seară, ora 20.00. Franța, Spania și Marea Britanie sunt printre statele pentru care se impune intrarea în carantină la sosirea în România.

Lista a fost actualizată în funcție de incidența COVID-19 în statele respective, și a fost aprobată de CNSU. Aceasta conține peste 40 de țări, iar noutățile sunt Spania și Franța, țări care au fost nou introduse și se regăsesc după mai mult timp pe această listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ungaria a ieșit de pe listă.

Cei care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină.

Sunt și mici excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare. Cei care vor să rămână ma mult, trebuie să stea în carantină, iar în a opta zi trebuie să facă un test , iar dacă este negativ, în a zecea zi pot să scape de măsura carantinei.

Pe listă există și Marea Britanie, țară în care s-a descoperit o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2. Cei care vin de acolo trebuie să stea în carantină 14 zile, fără excepție. Nu sunt obligați să urmeze această măsură persoanele în tranzit, șoferii camioanelor de marfă, aviatorii și demnitarii.

Celelalte țări, zone și teritorii cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei la sosirea în România sunt: Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveția, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croația, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franța, Polinezia Franceza, Republica Moldova, Namibia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233