dobroge.tv

Live

Capitala Spaniei, paralizată după furtuna de zăpadă Filomena. Armata, chemată să salveze oamenii blocaţi, haos pe aeroport - GALERIE FOTO/VIDEO

Capitala Spaniei, paralizată după furtuna de zăpadă Filomena. Armata, chemată să salveze oamenii blocaţi, haos pe aeroport - GALERIE FOTO/VIDEO
09 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Capitala Spaniei a fost paralizată după ce a fost lovită de furtuna de zăpadă Filomena. Sute de oameni au fost blocaţi în maşini pe timpul nopţii, străzi sunt blocate şi au căzut copaci. Este haos şi pe aeroportul din Madrid după ce acesta a fost închis, iar transportul feroviar a fost blocat. Armata a fost mobilizată pentru a-i salva pe şoferii blocaţi din cauza zăpezii, relatează Reuters. Salvatorii au ajuns la 1.500 de oameni blocaţi în maşini.

 

“Ne concentrăm pe salvarea șoferilor care sunt prinși în diferite locuri din regiunea Madrid, cu scopul de a-i duce într-un loc sigur. Pentru aceasta, am activat la maximum capacitate serviciul de pompieri din orașul Madrid și am solicitat, de asemenea, asistență de la Unitatea Militară de Urgență, pentru a ajuta în aceste sarcini care în acest moment sunt o prioritate”, a declarat Carlos Novillo, șeful Departamentului pentru Situații Urgență din Madrid.

Potrivit El Pais, citat de news.ro, din cauza furtunii există riscul ca acoperişurile caselor să se prăbuşească, iar serviciile de urgenţă nu reuşesc să funcţioneze la capacitate maximă.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a cerut locuitorilor să nu iasă din casă decât dacă este o situaţie "foarte gravă".

Alte nouă provincii se află sub cod roşu de ninsori: Albacete, Cuenca, Toledo, Guadalajara, Valencia, Castellón, Tarragona, Teruel şi Zaragoza.

614 artere de circulaţie sunt afectate din cauza stratului de zăpadă ce ajunge şi la 50 cm.

Trei oameni au murit

Un bărbat şi o femeie care călătoreau cu maşina s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă în apropiere de Malaga, iar în oraşul Calatayud un om fără adăpost a murit de frig.

Pe Gran Via, în Madrid, în mod normal una dintre cele mai aglomerate zone ale capitalei Spaniei, mai multe persoane au fost văzute schiind sau folosind snowboardul. Alţi locuitori ai Madridului au ieşit pe stradă pentru a se bate cu bulgări de zăpadă.

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, le-a cerut spaniolilor să evite deplasările neesenţiale. “Ne confruntăm cu cea mai intensă furtună din ultimii 50 de ani”, a afirmat el.

Aeroportul Barajas din Madrid, închis noaptea trecută, va rămâne închis toată ziua de sâmbătă. Au fost anulate cel puţin 50 de zboruri.

Sursă foto/video: Dailymail

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233