dobroge.tv

Live

Filmul tragediei din Indonezia! Un avion cu 62 de persoane la bord, dintre care 10 copii, s-a prăbușit: descoperirile echipelor de căutare

Filmul tragediei din Indonezia! Un avion cu 62 de persoane la bord, dintre care 10 copii, s-a prăbușit: descoperirile echipelor de căutare
10 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sâmbătă, 9 ianuarie, la ora locală 14:36 a Indoneziei, avionul model Boeing 737-500, a decolat de pe aeroportul din Jakarta, spre Pontianak (Kalimantanul de Vest), după 30 de minute de întârziere din cauza ploii. La bord se aflau 50 de pasageri, dintre care șapte copii și trei bebeluși şi 12 membri ai echipajului.

Acesta a urcat la o altitudine de 3.000 de metri în patru minute. Brusc, aeronava a început să coboare și a încetat să transmită date 21 de secunde mai târziu. Ministrul indonezian al transporturilor, Budi Karya, a declarat sâmbătă, 9 ianuarie, într-o conferinţă de presă, că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroportul din Jakarta.

Ce spun martorii

Pescarii din zona dintre insulele Lancang şi Laki au afirmat că au auzit o explozie la ora la care avionul a pierdut contactul cu controlorii de trafic.

Am auzit o explozie, am crezut că este o bombă sau un tsunami. Ploua foarte tare şi vremea nu era deloc bună, aşa că era dificil să vedem clar în jur. Dar am văzut cum a sărit apa şi după sunet un val mare. Am fost şocaţi. Au apărut apoi resturi de avion şi combustibil în jurul bărcii noastre”, a afirmat unul dintre pescari, Solihin.

Bărbații au menționat că nu au văzut un avion prăbușindu-se în mare, dar au simțit miros de combustibil și au observat resturi care ar putea fi de la aeronava dispărută.

Căutările aeronavei

Autorităţile indoneziene au anunţat că au găsit locul unde s-a prăbuşit avionul, fiind detectate duminică, 10 ianuarie, semnale de la ceea ce se crede că este înregistratorul de zbor al aeronavei. Cel puţin zece nave se aflau în zonă pentru căutări.

Am primit informaţii de la echipa de scafandri că vizibilitatea în apă este bună, ceea ce a permis găsirea unor fragmente ale avionului. Suntem siguri că este locul în care s-a prăbuşit avionul”, a declarat Hadi Tjahjanto, reprezentant al forţelor aeriene.

Descoperirile scafandrilor

Scafandrii au descoperit resturile aeronavei la o adâncime de 23 de metri în Marea Java, inclusiv bucăți de fuselaj cu numerele de înregistrare ale avionului.

În această dimineaţă s-au adus doi saci, unul cu obiecte aparţinând pasagerilor şi celălalt cu fragmente de corpuri”, a declarat Yusri Yunus, purtător de cuvânt al poliţiei. El a precizat că se lucrează pentru identificare.

Şeful Comitetului de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian, Surjanto Tjahjono, a anunţat că au fost identificate coordonatele celor două cutii negre ale avionului ce efectua zborul SJ-182. Ulterior, echipele de salvare indoneziene au localizat duminică, 10 ianuarie, cutiile negre ale avionului.

„Am primit trei saci cu resturi ale avionului şi cinci saci cu rămăşiţe umane”, a declarat la Jakarta un director al Agenţiei indoneziene de Căutare şi Salvare. 

Resturile avionului şi rămăşiţele umane au ajuns la centrul pentru identificarea victimelor în cazul dezastrelor şi la comitetul pentru siguranţă în transporturi, pentru cercetări.


Sursă foto: CNN

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233