dobroge.tv

Live

Imagini de la cutremurul devastator din Indonezia: 42 de persoane au murit și peste 600 au fost rănite

Imagini de la cutremurul devastator din Indonezia: 42 de persoane au murit și peste 600 au fost rănite
16 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cel puțin 42 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite, după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a lovit insula Sulawesi din Indonezia vineri, 15 ianuarie, scrie CNN.

Epicentrul cutremurului, se află la șase kilometri de orașul Majene, la o adâncime de 10 kilometri, conform Agenției Indoneziene de Meteorologie, Climatologie și Geofizică.

34 de persoane au murit în orașul Mamuju, în timp ce alte opt au murit în Majene. Tot aici, cel puțin 637 de persoane au fost rănite și 15.000 de locuitori au fost evacuați, potrivit Consiliului Național pentru Managementul Dezastrelor (BNPB) al țării.

Mii de locuitori au fugit din case pentru a căuta siguranță în urma cutremurului, care a putut fi resimțit puternic timp de cinci până la șapte secunde și a deteriorat cel puțin 300 de case din Majene, scrie CNN.

Mulți oameni sunt încă prinși sub clădiri prăbușite, potrivit echipelor locale de căutare și salvare.

Prioritatea noastră este salvarea victimelor care sunt încă îngropate sub clădiri”, a declarat vineri, 15 ianuarie, pentru CNN Safaruddin Sanusi, șeful Departamentului de Comunicare și Informații din West Sulawesi. Aproape jumătate din clădirile din Mamuju au fost distruse de cutremur, a adăugat el.

Șeful comunicațiilor a mai spus că cutremurul a afectat patru dintre cele mai mari spitale din Mamuju. „Mitra Manakara [spitalul] este aplatizat de acest cutremur, în timp ce alte trei, Spitalul Central Mamuju, spitalul Bhayangkara și Spitalul Regional sunt, de asemenea, într-o situație proastă”, a spus el.

Avem nevoie de mai multe echipamente de extracție și mai mult personal pentru a lucra rapid pentru salvarea victimelor prinse sub clădiri

O altă dificultate a fost lipsa de comunicare între echipele de salvare, deoarece rețelele de telefonie locale au căzut în urma cutremurului, a spus el, adăugând că există opt locații în care oamenii au nevoie urgentă de salvare.

Shalahuddin Salman, rezident în Mamuju, a declarat că multe persoane au fost prinse în capcană pentru că dormeau când cutremurul a avut loc în miezul nopții.

Am salvat patru membri ai familiei, dar unul încă nu poate fi evacuat”, a declarat el pentru CNN după ce el și câțiva alții au salvat o familie de sub o clădire prăbușită. „Este prins în interiorul clădirii. Credem că este mort”.


Sursă foto: CNN

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233