dobroge.tv

Live

Imagini de la protestele violente din Rusia: lupte între demonstranții pro-Navalnâi și poliție. Peste 1.000 de persoane au fost arestate. GALERIE FOTO/VIDEO

23 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Peste o mie de persoane au fost arestate de forţele de ordine sâmbătă, 23 ianuarie, în Rusia în cursul manifestaţiilor în favoarea opozantului Aleksei Navalnâi, potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în monitorizarea manifestaţiilor în această ţară, relatează AFP, citat de Agerpres.

În mulţimea estimată la 10.000 de persoane de AFP şi 40.000 de oameni de Reuters adunată în centrul Moscovei, jurnaliştii au asistat la arestări violente şi la ciocniri între poliţie şi manifestanţi.

Iulia Navalnîia, soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat că a fost reţinută de poliţie în capitală în timpul manifestaţiei.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de @yulia_navalnaya

Sute de oameni s-au adunat pe trotuarele uneia dintre principalele străzi ale Moscovei care duceau spre piață, cel puțin o jumătate de kilometru. Au existat conflicte repetate între protestatari și poliție.

Dragi cetățeni, acest eveniment este ilegal”, au tunat difuzoarele poliției în timp ce ofițerii încercau să disperseze mulțimea din Piața Pușkin. „Facem totul pentru a vă asigura securitatea și vă cerem urgent să plecați.”

În centrul Moscovei, forţele antirevoltă au arestat circa 300 de persoane, a anunţat OVD Info, care a contabilizat cel puţin 1.090 de arestări în Rusia, potrivit unui bilanţ difuzat în jurul orei 14.00 GMT.

La Sankt Petersburg s-a adunat o mulţime de circa 10.000 de persoane, potrivit France Presse, iar aici s-au produs 162 de arestări, conform OVD-Info.

În oraşul Iakuţk, în această dimineaţă a fost organizat un mic protest, în ciuda temperaturilor de -50 de grade Celsius, informează Moscow Times.

Protestele au loc cu câteva luni înainte de alegerile legislative prevăzute să aibă loc în toamnă, pe fondul căderii de popularitate a partidului la putere Rusia unită. Ele sunt şi manifestaţiile cele mai ample de la cea organizată de Navalnîi în vara lui 2019 la Moscova, pe marginea alegerilor locale.


Sursă foto: New York Times

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233