dobroge.tv

Live

POLIŢIA A RIPOSTAT CU TUNURI CU APĂ

Imagini de la protestele violente din Olanda: sute de tineri au fost arestaţi. GALERIE FOTO/VIDEO

Imagini de la protestele violente din Olanda: sute de tineri au fost arestaţi. GALERIE FOTO/VIDEO
26 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Sute de oamnei au fost arestaţi  după manifestaţiile violente din Olanda. Sute de oameni au ieşit în stradă să protesteze față de interdicția de circulație în timpul nopții. Manifestanții, majoritatea adolescenți și tineri până în 30 de ani, au ieșit în stradă în cel puțin 20 de orașe. Au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine, au spart vitrinele magazinelor și au incendiat baricade, în timp ce poliția a ripostat cu tunuri cu apă.

Poliția a arestat ieri peste 150 de protestatari, iar în seara precedentă 250, după cele mai violente proteste din ultimii 40 de ani, scrie digi24.ro.

Premierul olandez Mark Rutte a condamnat "violenţa criminală" din cursul primelor proteste, care au avut loc duminică, estimând că sunt "cele mai grave violenţe din ultimii 40 de ani".

"Aceasta nu are nimic de-a face cu lupta pentru libertate. Nu luăm aceste măsuri pentru a ne distra. Facem acest lucru pentru că luptăm împotriva virusului şi că, deocamdată, virusul este cel care ne răpeşte libertatea", a adăugat prim-ministrul, estimând că "99%" dintre olandezi sprijină restricţiile.

Ţările de Jos au introdus sâmbătă primele restricţii de circulaţie pe timpul nopţii după cel de-Al Doilea Război Mondial. Este interzisă părăsirea locuinţei între orele 21:00 şi 04:30, măsura fiind în vigoare cel puţin până la 9 februarie. Orice contravenient trebuie să plătească o amendă de 95 de euro.

Prim-ministrul a spus miercuri că decizia de a introduce interdicţia de circulaţie a fost motivată de răspândirea tulpinii britanice a coronavirusului, mai scrie sursa citată.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233