dobroge.tv

Live

Brazilia depășește pentru prima dată pragul de 2.000 de morți într-o zi.

Brazilia depășește pentru prima dată pragul de 2.000 de morți într-o zi.
11 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Brazilia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, mai mult de 2.000 de persoane decedate în 24 de ore din cauza COVID-19, potrivit ultimului bilanţ oficial al Ministerului Sănătăţii, care a raportat 2.286 de decese noi.

Brazilia şi-a doborât astfel nedoritul record de decese zilnice pe care îl înregistrase cu numai o zi în urmă (1.972) şi a înregistrat miercuri 79.876 de cazuri noi confirmate, fiind al treilea cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei.

Țara cu 212 de milioane de locuitori este pe locul 2 în lume, după Statele Unite, în ceea ce privește bilanțul pandemiei. Brazilia are un total de 270.656 de decese cauzate de coronavirus și 11,2 milioane de persoane infectate, relatează Agerpres.

Statele Unite, cu o populație de aproape 332 de milioane de locuitori, au înregistrat la începutul anului 2021 peste 4.000 de decese într-o zi.

„Suntem în cel mai sever moment al pandemiei din Brazilia, rata transmisiei, odată cu mutaţiile virusului, face pandemia şi mai gravă. Anul 2021 va fi în continuare foarte dur”, a declarat pentru AFP Margareth Dalcolmo, pneumolog şi cercetătoare la institutul de sănătate publică Fiocruz.

Vaccinarea a început târziu în această ţară cu dimensiuni continentale şi într-un ritm încă lent: 8,8 milioane de persoane (4,2% din populaţie) au primit o primă doză de vaccin, iar 3,05 milioane au primit a doua doză.

Sursă foto: hotnews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233