dobroge.tv

Live

Premieră modială. O femeie din SUA a primit primul transplant de trahee umană din istorie

Premieră modială. O femeie din SUA a primit primul transplant de trahee umană din istorie
08 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O femeie din SUA a primit primul transplant de trahee umană din istorie. După ce timp de mulți ani s-a chinuit să respire și s-a temut că s-ar putea sufoca în somn, Sonia Sein spune că se simte suficient de bine pentru a dansa cu nepoții ei, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Transplantul, o premieră mondială, a avut loc la spitalul Mount Sinai din New York. Până acum au mai fost făcute doar transplanuri de trahee sintetică, din celule stem.

„Imediat după aceea am putut respira. Când am respirat prima dată după transplant, m-am simțit ca în rai”, a spus Sein, care a făcut operația care i-a schimbat viața în ianuarie.

Traheea fostei asistente sociale, în vârstă de 56 de ani, a fost deteriorată în 2014, când a avut nevoie de ventilator din cauza unui atac grav de astm.

Sein a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale în speranța de a corecta problema, dar acestea au provocat și mai multe daune căilor respiratorii. A fost nevoită să respire printr-o gaură creată chirurgical în gât, numită traheostomie, cu un tub care i-a coborât până înplămâni.

Traheea este tubul care leagă laringele de plămâni și este esențială pentru vorbire, respirație și pentru o funcție pulmonară normală. Este un organ mult mai complex decât pare și, timp de zeci de ani, experții medicali au considerat că astfel de transplanturi sunt imposibile, spune Eric Genden, chirurgul care a condus echipa care a făcut operația de transplant.

Operația a de transplant prin care a trecut Sein a durat aproximativ 18 ore și a fost nevoie de circa 50 de specialiști - chirurgi, asistente medicale, anesteziști, specialiști în căile respiratorii și medici rezidenți.

Genden a spus că monitorizează îndeaproape starea lui Sein și că nu sunt semne că organismul ei ar respinge noua trahee.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233