dobroge.tv

Live

O româncă eroină, pe clădirile din Times Square: Camelia a donat peste 50 de litri de sânge şi a salvat mai bine de 350 de oameni

O româncă eroină, pe clădirile din Times Square: Camelia a donat peste 50 de litri de sânge şi a salvat mai bine de 350 de oameni
10 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

O asistentă din Târgu Mureş a ajuns celebră peste ocean. Chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din Time Square, New York, după ce a stabilit un record uluitor: a donat peste 53 de litri de sânge în ultimii 30 de ani, şi asta a ajutat la salvarea a sute de pacienţi, scrie Observator News.

Camelia este asistentă principală la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. În ultimii 30 de ani, ea a donat sânge de 120 de ori şi a salvat peste 350 de oameni.

Am început să donez după data de 5 septembrie 1988. A început ca o experienţă foarte, foarte emoţionantă, dar am avut suportul colegelor, am depăşit foarte bine această experienţă deşi eram foarte fricoasă”, a declarat Camelia Săbădean, asistentă principală laborator pentru Observator News.

În timpul gărzilor a realizat că viaţa unora dintre pacienţi depinde cantitatea de sânge disponibilă în spital. Aşa că a donat sânge constant, ani în şir.

În timp pentru mine donarea de sânge a devenit o obişnuinţă, deci face parte din viaţa mea. E o amprentă a mea şi nu am de gând să renunţ”, a mai declarat Camelia Săbădean, asistentă principală laborator pentru sursa citată.

Fotografia Cameliei, proiectată pe clădirile din Times Square

Recordul Cameliei a avut ecou şi peste ocean, la sfârşitul anului trecut. În semn de respect pentru cei peste 50 de litri de sânge donați în ultimele trei decenii, fotografia asistentei a fost proiectată pe clădirile din Times Square - New York.

Am fost copleşită de emoţii, dar recunosc, m-am simţit extraordinar. Nu îmi venea să cred, nu mi-a venit să cred că am primit asemenea ecouri şi sper că ecourile astea s-au concretizat în creşterea numărului de donatori”, a mai declarat Camelia Săbădean pentru sursa citată.

Camelia nu are de gând să oprească

O dorinţă mare de a mea este aceea de a găsi stimulii necesari de a convinge populaţia să doneze sânge. Oamenii nu au nevoie doar de modele umane, eu au nevoie şi de stimuli”, mai spune aceasta.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233