dobroge.tv

Live

Metoda folosită de o asistentă din Brazilia pentru a-şi ajuta pacienţii bolnavi de COVID: „E mâna lui Dumnezeu”

Metoda folosită de o asistentă din Brazilia pentru a-şi ajuta pacienţii bolnavi de COVID: „E mâna lui Dumnezeu”
10 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Povestea unei asistente medicale în vârstă de 36 de ani, din Brazilia, pe nume Lidiane Melo a devenit virală după ce aceasta a avut o idee care poate părea banală, dar care a ajutat mai mulţi pacienţi cu COVID, relatează O Globo, cel mai citit cotidian din Brazilia. Tânăra a fot lăudată şi de directorul OMS, scrie Adevărul.

Anul trecut, într-o tură tensionată, plină de pacienţi care au intrat în camera de urgenţă de la spitalul Ilha do Governador, în zona de nord a Rio de Janeiro, Lidiane Melonu a găsit o metodă interesantă pentru a putea să măsoare saturaţia unui pacient, informează Libertatea.

Mâna lui era foarte rece. L-am înfăşurat în bumbac ortopedic şi bandaj, care este o practică prevăzută la asistenţă medicală, dar nu a funcţionat. Circulaţia nu s-a îmbunătăţit. M-am gândit să-i umezesc mâna cu apă caldă, dar din cauza riscului de contaminare, ideea nu a fost una bună. M-am mai gândit puţin şi am pus apa caldă în mănuşile chirurgicale şi i-am înfăşurat mâna cu ele”, îşi aminteşte femeia.

Potrivit sursei citate, metoda a funcţionat şi, în trei minute, circulaţia s-a îmbunătăţit. Ea a măsurat saturaţia de oxigen şi a recomandat tratamentul. Povestea are un an, dar abia pe 14 martie în acest an a găsit fotografia pierdută în telefonul său mobil şi a decis să o posteze.

Am făcut această mănuşă cu apă fierbinte pentru a îmbunătăţi circulaţia pacientului meu şi a vedea mai bine saturaţia şi sper să simtă că cineva îl ţine de mână”, spune Lidiane Melo.

Dar tehnica aplicată de Lidiane rezolvă nu numai îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la extremităţile corpului. Aduce confort psihologic şi ajută la calmarea pacienţilor.

Fotografia, virală pe Twitter

De asemenea, un jurnalist a făcut publică pe Twitter fotografia cu mănușile care au devenit simbol al compasiunii, al empatiei și al dorinței de a le da încredere bolnavilor că nu sunt singuri și că vor fi bine. Jurnalistul descrie această soluţie drept „Mâna lui Dumnezeu”: „Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil”, scrie Digi 24.

Fotografia a strâns mii de aprecieri pe Twitter și a devenit virală. Oamenii au spus că o astfel de atingere vindecătoare este foarte necesară în perioade atât de dificile.

Lidiane Melo, lăudată de directorul OMS

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a distribuit vineri, 9 aprilie, o fotografie care arată „tehnica mâinii”, creată de o asistentă braziliană pentru a oferi confort pacienţilor cu COVID-19.

„Nu am cuvinte pentru a-mi exprima admiraţia pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii în mijlocul acestei pandemii şi a modurilor incredibile în care aceştia caută să-şi consoleze pacienţii. Avem atât de multe de învăţat de la voi şi trebuie să facem multe pentru a vă sprijini şi a vă proteja”, a scris Ghebreyesus.


Sursă foto: Twittwer Tedros Adhanom Ghebreyesus

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233