dobroge.tv

Live

Franța va administra vaccinurile Johnson & Johnson primite, deși compania a decis amânarea lansării lor în Europa

Franța va administra vaccinurile Johnson & Johnson primite, deși compania a decis amânarea lansării lor în Europa
14 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Franța a anunțat că va administra cele 200.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson pe care le-a primit, relatează CNN.

200.000 de doze au sosit la începutul săptămânii și sunt trimise către medici și farmacii”, a declarat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez.

Vaccinul „va fi administrat persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, la fel cum este cazul vaccinului AstraZeneca”, a adăugat el.

Marți, Johnson & Johnson a anunțat unilateral că întrerupe livrările de vaccinuri către Uniunea Europeană, în urma unor cazuri de tromboze rare apărute în SUA.

Autoritățile americane de reglementare au recomandat o pauză în vaccinarea cu Johnson & Johnson, ca măsură de precauție, după ce șase cazuri de tromboze au fost înregistrate la peste 6,8 milioane de doze de vaccin administrate în SUA.

Attal și-a exprimat de asemenea încrederea în vaccinul AstraZeneca.

Există într-adevăr cazuri de cheaguri de sânge care au fost detectate, dar sunt extrem de rare și sunt infinit mai puțin semnificative decât protecția oferită de acest vaccin. Reiterez alegerea noastră de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, care este unul dintre elementele esențiale în campania noastră de vaccinare”, a spus Attal.

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns în această dimineață și în România. Ele vor fi deocamdată stocate în depozit până la o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată, potrivit CNCAV.

Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Săptămâna trecută, EMA anunța că a început să examineze rapoarte legate de cazuri de sângerări la persoane cărora le-a fost administrat vaccinul produs de Johnson & Johnson, alături de cazurile de la vaccinul AstraZeneca.


Sursă foto: Tion

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233