dobroge.tv

Live

Tragedie în Israel la un festival religios: zeci de oameni au murit într-o busculadă

Tragedie în Israel la un festival religios: zeci de oameni au murit într-o busculadă
30 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Tragedie în Israel la un festival religios, unde au murit cel puțin 44 de pelerini și alți peste 20 au fost răniți, unii în stare gravă. Televiziunile din Israel au transmis imagini șocante cu oameni cărați pe tărgi sau în brațe, cu zeci de cadavre înșirate în apropierea arenei unde a avut loc tragedia.

Inițial, s-a crezut că o parte a arenei ar fi cedat sub presiunea miilor de credincioși. De fapt, pelerinii s-au călcat unii pe alții în picioare, în momentul în care peste o mie de oameni au încercat să părăsească incinta în același timp.

Imediat s-a creat o busculadă pe culoarul devenit complet neîncăpător. Tragedia putea fi și mai mare, având în vedere că la festival au ajuns ieri în jur de 100 de mii de evrei ultraortodocși.

Ei participă la o sărbătoare anuală, prima permisă de guvernul israelian după relaxarea restricțiilor anti-COVID. Alte mii de persoane sunt așteptat astăzi, dar nu este clar în ce condiții va puitea continua festivalul religios.,

Pelerinajul, care are loc cu ocazia sărbătorii Lag B'Omer, se desfăşoară la Meron, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, un talmudist din secolul al II-lea, căruia i se atribuie scrierea Zarului, opera centrală a misticismului evreiesc, potrivit Agerpres.

Sărbătoarea Lag B'Omer, de la poalele Muntelui Meron, este cel mai mare eveniment organizat în Israel de la începutul pandemiei de COVID-19, cu zeci de mii de participanţi, în pofida îngrijorărilor legate de răspândirea virusului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233