dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS ÎN LUME. India a depăşit pragul de 20 de milioane de cazuri

CORONAVIRUS ÎN LUME. India a depăşit pragul de 20 de milioane de cazuri
04 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

India a depăşit marţi pragul de 20 de milioane de cazuri de Covid-19, iar guvernul susţine că rata infectărilor este în scădere, relatează BBC, citat de news.ro.

Autorităţile indiene spun că infecţiile au scăzut constant începând cu 30 aprilie, când au fost înregistrate peste 400.000 de cazuri. Însă experţii sunt de părere că numărul deceselor şi cel al cazurilor sunt subraportate. Marţi, au fost anunţate 355.832 de contaminări pentru ultimele 24 de ore.

În capitala Delhi, criza de oxigen nu dă semne de atenuare şi oamenii se zbat pentru a primi tratament. Oraşul a raportat că 448 de oameni au murit luni.

Guvernul din Delhi a spus că doreşte ca armata să conducă unităţile de îngrijire Covid şi unităţile de terapie intensivă.

Arvind Kejriwal, prim-ministrul Delhi, a declarat în repetate rânduri că oraşul nu primeşte suficient oxigen din partea guvernului federal, care alocă cote de oxigen statelor. De cealaltă parte, oficialii federali neagă existenţa unui deficit şi spun că problemele au apărut din cauza transportului, scrie sursa citat[.

India produce mii de tone de oxigen zilnic, dar unii experţi spun că această criză de aprovizionare este cauzată de o lipsă de investiţii în reţelele de distribuţie.

Spitalele din Delhi au recurs la trimiterea de mesaje SOS pe reţelele de socializare pentru a-şi asigura stocul.

Oficialii au fost îndemnaţi şi să găsească mai multe locuri pentru incinerări, având în vedere că morgile şi crematoriile sunt suprasolicitate.

Campania lentă de vaccinare anti-Covid a agravat criza. În ciuda faptului că India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, aici există un deficit de provizii. Începând cu luna ianuarie, doar 10% din populaţia de aproximativ 1,3 miliarde de locuitori a primit o doză de vaccin şi doar circa 2%, două doze.

Sursă foto: CNBC

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233