CORONAVIRUS ÎN LUME. India a depăşit pragul de 20 de milioane de cazuri

India a depăşit marţi pragul de 20 de milioane de cazuri de Covid-19, iar guvernul susţine că rata infectărilor este în scădere, relatează BBC, citat de news.ro.
Autorităţile indiene spun că infecţiile au scăzut constant începând cu 30 aprilie, când au fost înregistrate peste 400.000 de cazuri. Însă experţii sunt de părere că numărul deceselor şi cel al cazurilor sunt subraportate. Marţi, au fost anunţate 355.832 de contaminări pentru ultimele 24 de ore.
În capitala Delhi, criza de oxigen nu dă semne de atenuare şi oamenii se zbat pentru a primi tratament. Oraşul a raportat că 448 de oameni au murit luni.
Guvernul din Delhi a spus că doreşte ca armata să conducă unităţile de îngrijire Covid şi unităţile de terapie intensivă.
Arvind Kejriwal, prim-ministrul Delhi, a declarat în repetate rânduri că oraşul nu primeşte suficient oxigen din partea guvernului federal, care alocă cote
de oxigen statelor. De cealaltă parte, oficialii federali neagă existenţa unui deficit şi spun că problemele au apărut din cauza transportului, scrie sursa citat[.
India produce mii de tone de oxigen zilnic, dar unii experţi spun că această criză de aprovizionare este cauzată de o lipsă de investiţii în reţelele de distribuţie.
Spitalele din Delhi au recurs la trimiterea de mesaje SOS pe reţelele de socializare pentru a-şi asigura stocul.
Oficialii au fost îndemnaţi şi să găsească mai multe locuri pentru incinerări, având în vedere că morgile şi crematoriile sunt suprasolicitate.
Campania lentă de vaccinare anti-Covid a agravat criza. În ciuda faptului că India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, aici există un deficit de provizii. Începând cu luna ianuarie, doar 10% din populaţia de aproximativ 1,3 miliarde de locuitori a primit o doză de vaccin şi doar circa 2%, două doze.
Sursă foto: CNBC
Eveniment
Social
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

